Direnen cam işçileri yürüyüş başlatıyor

Lüleburgaz'da işten atılan Şişecam işçileri, işe dönmek için direnişlerini sürdürüyor. İşçiler yarın saat 11.00'de Lüleburgaz Belediyesi önünde toplanıp Tuzla'daki genel müdürlüğe yürüyecek.

Şişecam'ın Kırklareli Cam Fabrikası'nda işten atılan işçilerin, işlerine geri dönmek için başlattığı direniş sürüyor.

Kristal-İş Sendikası Trakya Şubesi Yönetim Kurulu'nun açıklamasında, işverenin 90 işçi ile görüşüp Eskişehir'deki fabrikaya gitmek isteyenlerin tespit edileceği, gidecek olan işçilerin 1 Kasım itibariyle Eskişehir'de iş başı yapacakları, Kırklareli Cam Fabrikası'nda D fırını açıldığında işçilerin geri getirilmeleri şartları ile işveren ve sendikanın anlaşmaya vardığı iletildi.

İŞÇİLER, KENDİLERİNE SORULMADAN YAPILAN ANLAŞMAYI REDDETTİ

Şartları kabul etmeyen işçiler, işlerine geri dönmek istediklerini, talepleri karşılanmazsa yarın sabah aileleriyle birlikte Tuzla'daki Şişecam Genel Müdürlüğü önüne yürüyeceklerini söylediler.

Lüleburgaz halkının da desteklediği cam işçileri "Tek isteğimiz işimize geri dönmek. İş, aş, adalet için yarın sabah 11.00'de Lüleburgaz Belediyesi önünden hareket edeceğiz, emeğin yanında olan herkesi yürüyüşümüze davet ediyoruz" dediler.