Demiryolu işçileri özelleştirmeye karşı yola çıktı

Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) üyeleri işten atılmalar sürgünler ve demiryollarının özeleştirme uygulamalarına karşı Alsancak Garı önünde toplanarak, Ankara yürüyüşünü başlattı.

DHA

KESK Şubeler Platformu temsilcilerinin de katıldığı açıklama sonrası Alsancak Garı'ndan demiryolu üzerinde Basmane Garı'na kadar yürüyerek yola çıkan işçiler buradan otobüsle ilk durakları olan Menemen'e hareket etti.

Demiryolu işçileri kendilerini yollara düşürenin AKP ve bürokratlarının demiryollarındaki adaletsiz uygulamaları olduğunu dile getirdi. Demiryolcular, 24 Kasım'da Ankara'da TCDD Genel Müdürlüğü önünde son bulacak eylemde yürüyüşün İzmir kolu önce Menemen ardından ise Uşak, Afyon, Eşkişehir'deki meslektaşları ile buluşup buradan Ankara'ya ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. 

BTS Genel Sekreteri Hasan Bektaş, "TCDD'nin tasfiyesini ve çalışanların kazanılmış haklarını yok etmeyi amaçlayan Demiryolları Kanunu'nun yasalaşması sonrası TCDD yöneticileri ile yaptığımız görüşme ve toplantılarda, personelin geleceğine dair kaygılarımızı belirtip çalışanların istediği dışında herhangi bir işlem yapılıp yapılmayacağı ile ilgili sorulurımıza bu konuda yapılmadığı ve kimseye bir şey olmayacağı ifade edilirken, TCDD yönetiminin bu eylemlerinin aksine, aldığı kararlarla kimi işyerleri kapatılmış, kimileri birleştirilmiş, personelin bir kısmı da kendi istekleri dışında tayin edilmiştir. Bizler bu gerçekler ışığında, içinde bulunduğumuz olumsuz koşullarla ilgili olarak kamouoyu oluşturmak, toplumu bilgilendirmek ve tepkimizi göstermek amacıyla bu yürüyüş kararını aldık. Demiryollarında 5 koldan başlayan yürüyüşün bir kolu da biziz" dedi.