Daha dün ilan edilmişti: Vestel, işçilerin sorunlarını ihbar ettikleri o siteyi engelledi

TKP tarafından dün 'Krize ve kriz fırsatçısı patronlara karşı dayanışma, haberleşme ve mücadele ağı' olarak yayına alınan www.patronlarinensesindeyiz.org sitesini Vestel yönetimi daha ilk gününde sansürledi. Son günlerde işçi hakları konusunda ciddi sorunlarla gündeme gelen şirket işçileri Vestel'in internet sağlayıcılarını kullanarak www.patronlarinensesindeyiz.org sitesine…

soL-İzmir

Türkiye Komünist Partisi (TKP) tarafından dün yapılan "Patronların Ensesindeyiz" başlıklı çağrıda, krize ve kriz fırsatçısı patronlara karşı kurulan dayanışma, haberleşme ve mücadele ağı kamuoyuna duyurulmuştu. Aynı adla bir de internet sitesi yayına alınmıştı. 

Vestel patronları, henüz yayına tam olarak başlamayan ve "Site çok yakında açılacak" ifadesinin bulunduğu www.patronlarinensesindeyiz.org sitesine dahi tahammül edemedi.

Vestel'de çalışan işçiler bugün bu adrese girmek istediklerinde sayfanın Vestel yönetimi tarafından bloklandığını gördüler. Vestel son zamanlarda işçilerin yaşadığı sıkıntılarla gündeme geliyor. 

Vestel işyerleri bünyesinde internete giren işçiler, Patronların Ensesindeyiz sayfasına girince şu ekranla karşılaştılar: 

'PATRONLARIN ENSESİNDEYİZ' ÇAĞRISI NEDİR? 

Türkiye Komünist Partisi, krize ve kriz fırsatçısı patronlara karşı dayanışma, haberleşme ve mücadele ağını kurmuş ve bunu dün kamuoyuna duyurmuştu. 

Yayımlanan çağrıda, 'TKP’nin bütün parti binaları, lokalleri, temsilcilikleri kapılarını bu ağa ulaşmak isteyenlere açacak. Gücümüzü birleştireceğiz. Patronlara boyun eğmeyeceğiz. Sömürücülere göz açtırmayacağız. Emekçiyi yalnız görüp, niyeti bozan olursa bilecek: Patronların Ensesindeyiz' denilmişti. 

'PATRONLARIN ENSESİNDEYİZ' AĞI NASIL ÇALIŞACAK?