Ciner, Şirvan'da ölen işçilerin ardından yine mevlit okutacak mı?

Siirt Şirvan’da dün gece 16 işçinin göçük altında kaldığı madenin patronu Ciner Grubu… AKP döneminde yıldızı daha da parlayan, sahibi olduğu Show ve Habertürk’te AKP ile Erdoğan’a toz konduramayan Cinerler’in ilk maden cinayeti değil bu… 5 yıl önce Maraş’ta Çöllolar kömür madeninde 11 işçi hayatını kaybetmiş, Ciner Grubu ölen işçilerin ardından mevlit okutmuştu!

Ahmet Çınar

Siirt’in Şirvan ilçesine bağlı Maden köyündeki bakır madeninde 16 işçi kaldı göçük altında… 4 işçinin cenazeleri çıkarıldı. 12 işçi halen göçük altında, canlı olarak kurtarılırlar mı, yoksa cansız bedenlerine mi ulaşılır bilinmez.

Bilinen bir tek şey var ki, bu ölümlerin kaza ve kader değil, birer iş cinayeti olduğu.

Soma’da 301 işçi, Ermenek’te 18 işçi ve şimdi Şirvan’da kim bilir kaç işçi…

Gözden kaçmasın diye, tarihe not düşülsün diye, unutulmasın ve unutturulmasın diye yazmak lazım… 4 işçinin cansız bedenlerine ulaşılan, 12 işçinin halen göçük altında bulunduğu madenin patronu, kamuoyunun yakından bildiği bir isim: Cinerler.

AKP döneminde yıldızı parlayan, bu dönemde medya işine de el atan, 10 binden fazla işçinin teriyle, kanıyla, emeğiyle büyüyen bir tekel…

Kamu ihalesine girme yasağı olduğu için, Show TV'nin kendisine neredeyse doğrudan verildiği Ciner... 

Habertürk’ün, Show’un, Bloomberg’in ve bağlı medya organlarının sahibi olan Ciner…

Çayırhan Termik Santralini usulsüz devralan Ciner... 

Hopa limanının devraldıklatan sonra ilk iş olarak sendikalı 200 işçiyi işten çıkaran Ciner...

Haziran direnişi sırasında dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan’ın Fas’tan arayıp haberlerine sansür uyguladığı medya grubunun patronu olan Ciner.

Ve Tayyip Erdoğan’a teslim olan Ciner…

2011'DEKİ İŞ CİNAYETİNDEN SONRA MEVLİT OKUTMUŞTU!

Ciner grubunun ilk iş cinayeti değil Şirvan cinayeti…  2007'de AKP hükümetinin özelleştirme yoluyla Ciner Grubu'na verdiği Çöllolar kömür madeni, o zamandan beri bu grup tarafından işletilmeye başlandı. 2011’de Cinerlerin işlettiği Kahramanmaraş Çöllolar Açık İşletme Kömür Sahası'ndaki Afşin-Elbistan Termik Santrali B ünitesinde 6 ve 10 Şubat'ta iki ayrı göçük meydana geldi ve 11 işçi hayatını kaybetti, toprak altında kalan 9 işçinin cenazesi ise çıkarılamadı.

Sonra? 

Sonra Ciner Grubu, o iş cinayetinde hayatını kaybeden 11 işçinin arkasından mevlit okutmuş, Anadolu Ajansı da bunu haber olarak duyurmuştu.

Hayatını kaybeden işçilerden Kemal Elmas'ın oğlu Cuma Elmas, göçük sonrası açılan davanın üstünün kapatılmaya çalışıldığını iddia etmişti.