İş cinayetini protesto eden KOÜ öğrencilerine polis saldırdı!

Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) önünde toplanan bir grup öğrenci, okullarındaki inşaatta taşeron olarak çalışırken bir iş cinayetinde yaşamını yitiren Ali Çalışkan için basın açıklaması yapmak istedi. Öğrencilerin protesto gösterisine polis saldırdı. 14 öğrenci gözaltına alındı.

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü’nde bulunan eğitim fakültesi inşaatında geçen hafta yaşanan iş cinayetinde yaşamını yitiren taşeron işçi Ali Çalışkan için İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) önünde toplanan öğrencilere polis saldırdı.

Basın açıklaması yaparak taşeron işçiliği ve iş cinayetini protesto etmek isteyen öğrenciler önce özel güvenliğin, ardından da polisin saldırısıyla karşılaştı.

Evrensel'de yer alan habere göre özel güvenliğin müdahalesi sonrası Mühendislik Fakültesi önüne geçen öğrenciler, açıklamalarını burada yapmak istedi. Mühendislik Fakültesi önünde özel güvenlik ve çevik kuvvetin sert saldırısıyla karşılaşan öğrencilerden 14'ü gözaltına alındı. Polis ve özel güvenliğin Mühendislik Fakültesi içinde açıklamaya katılan öğrencileri tek tek aramaya başladığı ve gözaltı işlemlerini devam ettireceği öğrenildi. 

TKG'DEN AÇIKLAMA 

Polis saldırısının ardından Türkiye Komünist Gençliği (TKG) bir açıklama yayımladı. 

Gözaltına alınanların derhal serbest bırakılması gerektiği vurgulanan açıklamada, "Sermaye için dikensiz gül bahçesi yaratmayı hedefleyenler, üniversite gençliğinin sesini bastıramayacaktır" denildi. 

TKG'nin açıklaması şöyle: 

Geçtiğimiz günlerde Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi inşaatında çalışan bir işçi, inşaattan düşerek hayatını kaybetti. Olayın yine bir ihmaller zinciri sonucu meydana geldiğini ve bu ihmallerin sermayenin kâr hırsından kaynaklandığını biliyoruz. Ne yazık ki ardı arkası gelmeyen iş cinayetleriyle ülkemiz işçi sınıfı için cehenneme dönüştü. Her yıl yüzlerce işçi iş cinayetlerine kurban gidiyor.
'OHAL patronlara yaradı' diyenler şüphesiz ki bu ölümlerin baş sorumlusudur.

AKP bir patron partisidir. Yaptığı düzenlemeler, çıkardığı KHK’ler hep patron sınıfı içindir. Bunu çeşitli platformlarda defalarca itiraf ettiler. En son Tayyip Erdoğan’ın 'OHAL patronlara yaradı' açıklamalarını okuduk. AKP döneminde taşeronlaşma, kuralsızlaşma, işçi sınıfının tarihsel kazanımlarına göz dikme sınır tanımaz bir şekilde arttı.

Ancak biz bu düzene, yani patron düzenine alışmayacağız; boyun eğmeyeceğiz.

İş cinayetlerinin takipçisi olacağız.

İşçi sınıfının kanından beslendikleri yetmezmiş gibi bugün taşeronlaşmaya ve işçi ölümlerine  karşı ses çıkaran arkadaşlarımıza da saldırdılar. Yer: Umuttepe Kampüsü yani cinayet mahalli. Bilanço: 16 gözaltı.

Arkadaşlarımız bir an önce serbest bırakılmalıdır!

'OHAL patronlara yaradı' diyenler, sermaye için dikensiz gül bahçesi yaratmayı hedefleyenler, üniversite gençliğinin sesini bastıramayacaktır.