İş cinayeti: Kilolarca camın altında kalan işçi yaşamını yitirdi!

İstanbul Küçükçekmece'de bir işçi, kamyonetin arkasında hiçbir yere bağlı olmayan kilolarca ağırlıktaki camları tutarken, devrilen camların altında kalarak yaşamını yitirdi.

İstanbul Küçükçekmece'de bir işçi, kamyonetinin arkasındaki camları tutarken devrilen camların altında kalarak yaşamını yitirdi.

Sözcü'nün aktardığı habere göre olay geçen cuma günü meydana geldi. Edinilen bilgiye göre bir camcıda çalışan 52 yaşındaki Fikret Gayır akşam saatlerinde kamyonetle bir işyerine cam takmak üzere Sefaköy’e geldi. Gayır ve yanındaki kişi hiçbir yere bağlı olamayan kamyonet arkasındaki kilolarca ağırlıktaki cam blokları elleriyle tutuyordu. Cam yüklü kamyonet bir sokağa girdi, ardından geri geri manevra yaparak sokaktan çıktı. Bu sırada bu kez Gayır tek başına elleriyle camları tutuyordu. Kamyonet yola çıktığı sırada camlar üzerine doğru devrildi.

Kilolarca ağırlıktaki camları tutamayan işçi kamyonetten düşerek camların altında kaldı. İş arkadaşları ve çevredeki vatandaşlar yaşlı adamın yardımına koştu. Camları güçlükle kaldıran vatandaşlar Gayır’ı camların altından çıkardı. Ağır yaralanan işçi olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı ancak yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

'İŞ GÜVENLİĞİ YOKTU'

İşçinin camların altında kaldığını görüp yardıma koşan Mevlüt Kan ve Mehmet Ali Çamoğlu olay anını anlattı. Çamoğlu, iş güvenliği alınmadığı için olayın gerçekleştiğini söyleyerek, “Bir insanın hayatına mal oldu. Geri geri gelirken camlar bağlı olmadığı için üstüne devrildi. Elimizden geleni yaptık ama kurtaramadık. Bir insanın hayatı bu kadar ucuz olmamalı” diye konuştu.

Mevlüt Kan da “Bir gümbürtü geldi o sesle dışarıya fırladık. Dışarı çıktım, adamı camların altında gördüm. İki kişi camları kaldırmaya çalışıyordu ama güçleri yetmedi. Ben de destek oldum ve camları kaldırdık. Kanaması vardı. Sürekli ağabey benle kal, benle kal, dedim. İş güvenliği için hiçbir ip yoktu” dedi.