Çarpıcı rapor: Ölüm kol geziyor, üzerine vinç düştü, kamyon çarptı, asansör boşluğuna uçtu...

Üçüncü Havalimanı inşaatı işçilerinin insan onuruna yaraşır çalışma ve barınma koşulları talebiyle ayağa kalkması, kamuoyunun dikkatini yeniden buraya çevirdi. Havalimanı şantiyesinde kaç işçinin yaşamını yitirdiği tartışması alevlenirken, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi, Üçüncü Havalimanı'nda belirlenebilen en az 37 iş cinayetinin meydana geldiğini listeledi. İşte o liste...

Haber Merkezi

Üçüncü Havalimanı inşaatı işçilerinin insan onuruna yaraşır çalışma ve barınma koşulları talebiyle ayağa kalkması, kamuoyunun dikkatini yeniden buraya çevirdi.

Havalimanı şantiyesinde kaç işçinin yaşamını yitirdiği tartışması alevlenirken, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi, Üçüncü Havalimanı'nda belirlenebilen en az 37 iş cinayetinin meydana geldiğini listeledi.

İSİG, paylaşımına şu notu da ekledi: "3. Havalimanı'nda şu ana kadar en az 37 işçi ölümü tespit ettik.. Daha fazla iş cinayeti olması muhtemel.. Ancak tespit ettiğimiz bu tablo bile şantiyedeki çalışma koşulları için önemli bir gösterge... Binlerce yaralanma, sakat kalma vb cabası... Elimizdeki bilgileri paylaşıyoruz."

İşte o liste: 

Ve bunlar dışında Çalışma Bakanlığı'nın açıkladığı ancak kimlik ve iş cinayeti bilgilerine ulaşılamayan dokuz işçi daha...