Çalışma arkadaşlarını kaybeden Tüpraş işçileri öfkeli: Psikolog değil, insanca çalışmak istiyoruz

Koç Holding, 4 işçinin ölümüne neden olan patlamada, işlerin hızlı bitmesi için askıya aldığı iş güvenliği ve bir işçinin üzerine binen fazladan iş yükünü yok sayarak, psikolojik destek timleriyle iş cinayetinin esas sebebi 'kâr hırsı'nı gölgelemeyi deniyor.

Haber Merkezi

Koç Holding'e ait Tüpraş İzmir Rafinerisi'nde Çarşamba günü yaşanan ve dört kişinin ölümüyle sonuçlanan patlama sonrasında, bir dizi yalan açıklamaya imza atan holding yönetimi, fabrikada "huzur"u sağlamaya çalışıyor.

Bugün tüm çalışanlara gönderilen bir e-postayla, çalışanlara psikolojik destek sağlanması amacıyla dört kişilik bir psikolog ekibinin görevlendirildiği duyuruldu. Görüşme ve danışma desteği sunacağı söylenen ekibin, bilgilendirme sunumları yapacağı da belirtildi.

Tüpraş işçileriyse gelen e-postaya isyan ettiler.

'PSİKOLOG DEĞİL, İNSANCA ÇALIŞMAK İSTİYORUZ'

soL'a konuşan işçiler, yaşananların kaza olmadığını söyleyerek, ihmallerin, personel yetersizliklerinin, işi hızlı bitirmek için iş güvenliğinden ödün verilmesinin ve patronların kâr hırslarının, 4 iş arkadaşlarının ölümüne neden olduğunu vurguladılar.

Çalışanların üzerinde 3-4 kişilik iş yükü olduğundan ve bunun yaşanan olaya etkisinin büyüklüğünden bahseden işçiler, psikolojik destek personeline değil teknik elemana ihtiyaç olduğunu, insanca çalışmak istediklerini söylediler. 

Bilindiği üzere Koç Holding Tüpraş'taki kârlarını Haziran 2016 sonunda 6'ya, esas faaliyet kârını ise, 4'e katlamıştı. Şirket ilk 6 ayda, geçen yılın toplamında elde edilen kâra ulaşmıştı.

İşçiler bu kâr artışlarında, personel kısıtlamasının da etkili olduğunun altını çiziyorlar.