Bursa Renault'da eylem

Bursa’da Oyak Renault fabrikasında gece vardiyasından çıkan işçiler servislere binmedi ve fabrika bahçesinde eylem yaptı.

GÜNCELLEME

Renault işçilerinin sabah vardiya çıkışında eylem yapmış ve Türk Metal sendikası ile işvereni proteste eden işçiler, ücretlerinde iyileştirme talep etmişti. Gündüz vardiyasındaki işçiler de eyleme katıldı. Öğlen paydosunda yemek yerken başlayan protesto fabrika içinde devam ediyor. İşçiler işbaşı yapmadı.


Sabah çıkışta servis noktasında toplanan işçiler ücretlerinde iyileştirme yapılmasını talep etti. Eylemde işçiler yetkili sendika Türk Metal’e de tepkilerini dile getirdi. İşçiler dakikalarca “Türk Metal istifa” sloganı attı.

Renault işçilerinin ücretleri, geçen pazartesi günü Bosch fabrikasında imzalanan toplu iş sözleşmesinden sonra, muadil fabrikalarda çalışan işçilerin ücretlerinin altında kaldı. Tepkinin sendikaya yoğunlaşmasının bir nedeninin de bu olduğu söyleniyor.

Eylem sırasında işçilerle görüşen fabrika yetkilisi, mesajı aldıklarını ve gereğini yapacaklarını söyledi. Bu sözler üzerine eylem sona erdi.

Renault işçileri dün de yemekhanede topluca protesto eylemi yapmıştı.