Bu hastane patronları, sağlık çalışanlarına altı aydır maaş ödemiyor!

Adana'da faaliyet gösteren Hacettepeliler Tıp Merkezi ve Hayat Tıp Merkezi adlı özel hastanelerde sağlık çalışanlarına ve diğer personele altı aydır maaş ödenmiyor. Patronlar, tazminat ödememek için maaş vermedikleri çalışanları işten de çıkarmıyor.

soL-Adana

Adana'da faaliyet gösteren Hacettepeliler Tıp Merkezi ve Hayat Tıp Merkezi adlı özel hastanelerde sağlık çalışanlarına ve diğer personele altı aydır maaş ödenmiyor. Patronlar, tazminat ödememek için maaş vermedikleri çalışanları işten de çıkarmıyor. Sağlık çalışanları da haklarını kaybetmemek için istifa etmiyor. 

Özel Hacettepeliler Tıp Merkezi'ndeki hak gaspı ilk kez yaşanmıyor. Geçen yıl da hastane çalışanları birkaç ay maaşlarını alamamışlar, daha sonra maaşlar düzenli olarak ödenmeye başlanmıştı. 

Hacetteepliler Sağlık Tedavi Hizmetleri adlı şirkete ait Özel Hacettepeliler Tıp Merkezi ve Hayat Tıp Merkezi'nde çalışan doktorlar, sağlık emekçileri ve diğer personel, altı aydır maaşlarını almadan çalışmak zorunda bırakıldılar. Özel Hacettepeliler Tıp Merkezi'nde maaşlarını alamayan sağlık emekçileri, hastane kasasında biriken parayla işleyişi sürdürmeye çalışıyorlar.

soL'a bilgi veren özel tıp merkezi çalışanları, gelinen noktada doktorların çalışmayı bıraktığını, hastanenin işleyemez durumda olduğunu söylediler. Hacettepeliler Tıp Merkezi'nde çalışan ve maaş alamayan emekçilerin tazminat alacaklarının da olduğu vurgulandı. 

Maaşlarını alamayan sağlık emekçileri Çalışma Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve İşkur'a başvurduklarını ancak herhangi bir sonuç alamadıklarını söylediler. Sağlık emekçileri şimdilerde hem haklarını kaybetmemek hem de işsizlik maaşı alabilmek için bir muhatap arıyorlar ancak bulamıyorlar. 

Hastane patronlarının icra avukatı Ali Topçu, Ersan Türkoğlu, Metin Habbani olduğunu belirten emekçiler, patronların tazminat ödememek için çalışanları işten çıkarmadığını, maaş da ödemediğini iddia ederek, yaşadıkları sorunların çözülmesini talep ettiler. Kazanılmış haklarını kaybetmemek için aylardır maaş almadan işe geldiklerini ancak durumun her geçen gün daha kötüye gittiğini, her türlü hak gaspı, mobbing ve psikolojik baskıya maruz kaldıklarını anlattılar. 

Hastane patronlarının müfettiş denetiminden kurtulmak için, herhangi bir tadilat olmamasına rağmen İl Sağlık Müdürlüğüne tadilat bildiriminde bulundukları öğrenildi.