Bosal'da makine kaçırmaya karşı işçiler nöbette

Birleşik Metal İş Sendikası'nın grup sözleşmesinde grev kararları almasının üzerine Bosal'da patronların makineleri fabrikadan dışarıya çıkaracağı haberini alan işçiler hafta sonu nöbetine başladı.

Gebze'nin Pelitli köyünde bulunan Bosal'da “bazı kalıpların ve makinelerin müşterilere ait olduğu ve geri istendiği” söylentileri üzerine, cumartesi ve pazar günleri çalışma olmayan fabrika da işçiler vardiyalar halinde fabrika girişinde nöbet tutmaya başladı. Nöbet sırasında ziyaret ettiğimiz işçilerden Emrah Rişvan; “biz bu senaryoyu daha önce de duyduk, 2010-2012 sözleşmesinde de grev kararı çıkmasının ardından aynı şekilde bir hafta sonu makineler apar topar kaçırılmaya çalışılmıştı. O gün haberimiz oldu ve engelledik, şimdi daha öncesinden alışık olduğumuz bir durumla karşı karşıyayız ve grev sonuçlanana kadar fabrikadan bir çivi dahi çıkarttırmayız” diyor. Şaban Öztürk ise “ biz mücadelemizde kararlıyız hakkımız olanı istiyoruz, hakkımızı almak için de greve çıkıyoruz, haklı mücadelemizi de kimsenin baltalamasına izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Grev uygulama tarihi 19 Şubat olarak ilan edilen Bosal'da işçiler, çalışma olmayan haftasonu günlerinde, grev tarihine kadar nöbet tutacaklar.

Metal grevinden gelişmeleri "Metal İşçisi #direnişte" sayfasından takip edebilirsiniz: https://www.facebook.com/metaliscisidireniste