Borsa İstanbul'dan TL kararı

Borsa İstanbul, bugünden itibaren tüm nakdi varlıklarının Türk Lirasına çevrilmesine ve Türk Lirası hesaplarında tutulmasına karar verdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yastık altındaki dövizleri altına ve liraya çevirme çağrısında bulunmasının ardından Borsa İstanbul, 2 Aralık 2016’dan itibaren tüm nakdi varlıklarının liraya çevrilmesine ve lira hesaplarında tutulmasına karar verdiğini açıkladı.

BİST’ten yapılan açıklamada Erdoğan’ın çağrısına yanıt verildiği vurgulandı: “Borsa İstanbul A.Ş. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün yaptığı çağrıya destek mahiyetinde, 2 Aralık 2016’dan itibaren tüm nakdi varlıklarının Türk Lirasına çevrilmesine ve Türk Lirası hesaplarında tutulmasına karar vermiştir.”

Ankara’da bir açılış töreninde konuşan Erdoğan, ekonomideki gelişmeleri şu sözlerle değerlendirmişti: “Son günlerde hani bir döviz meselesi çıkardılar” diyen Erdoğan, dövizi olanlara altına dönüştürmesini söyledi: “Gelsin parasını TL’ye dönüştürsün. Türk lirası değer kazansın, altın değer kazansın. Ne lüzum var gideceğiz dövize değer kazandıracağız. Gelin bunu yapın. Ve bu adımı attığımız sürece birilerinin oyunu da bozulacak. Hiç endişe etmeyin, bu oyunu kısa zamanda bozarız. Bundan önce de bunu yaptılar. 2007 2008’de de bunu yaptılar. O zaman ne dedim ‘teğet geçecek’ dedim. Aynı şeyi yine söylüyorum, teğet geçecek.”