Boğaziçi Üniversitesi'nin taşeron işçileri eylemde

Sayıştay'ın tespit ettiği 187 bin liralık kamu zararını taşeron işçilerden talep eden Boğaziçi Üniversitesi yönetimi protesto edildi. Üniversite bünyesinde çalışan taşeron işçiler bugün Rektörlük önünde toplanarak bir eylem gerçekleştirdi.

Haber Merkezi

Sayıştay'ın tespit ettiği 187 bin liralık kamu zararını işçilerden talep eden Boğaziçi Üniversitesi yönetimi protesto edildi. Üniversite bünyesinde çalışan taşeron işçiler bugün Rektörlük önünde toplanarak bir eylem gerçekleştirdi. 

Bugün öğle saatlerinde Rektörlük binası önünde Eğitim-Sen'in çağrısıyla bir araya gelen taşeron işçiler, kendilerinden talep edilen parayı ödemeyeceklerini duyurdu. Geçtiğimiz günlerde Boğaziçi Üniversitesi'ndeki denetleme sonunda Sayıştay, 2015 yılında taşeron işçilerin üniversite yemekhanesinden diğer üniversite işçileri, akademik personel ve öğrenciler gibi indirimli yararlanmasının usulsüz bir uygulama olduğuna karar vererek, bu uygulama nedeniyle yaklaşık 187 bin TL kamu zararı oluştuğunu tespit etti. Üniversite Rektörlüğü de yasal olarak kendisinin ödemekle yükümlü bulunduğu bu parayı, uygulamadan yararlanan isçilerden talep etti.

Bunun üzerine Rektörlük binası önünde toplanan taşeron işçiler, bir açıklama yaparak söz konusu parayı ödemesi gerekenin üniversite yönetimi olduğunu belirttiler. Kadrolu isçilerin ve öğrencilerin de destek verdiği eylemde, "Yönetim elini cebimizden çek!", "İşçiyiz haklıyız kazanacağız", "Bu daha baslangıç mücadeleye devam", "Zafer direnen emekçinin olacak" gibi sloganlar atıldı. Eylem sonunda işçiler itiraz dilekçelerini üniversite yönetimine sundu.

Eylem sırasında söz alan işçi temsilcileri, 2015 yılında yemekhane ücretini belirleyenin üniversite yönetimi olduğunu, şimdi işçilerden bir para istenmesinin saçma ve haksız bir uygulama olduğunu belirterek, söz konusu parayı hiç bir koşulda ödemeyeceklerini bildirdiler.

Boğaziçi Üniversitesi'nde son dönemde isçilere karşı saldırıların ve bu saldırılara karşı direnişlerin sıklaştığı gözlemleniyor. Geçtigimiz ay da personel servislerinin azaltılmak istenmesi üzerine bir dizi eylem gerçekleşmiş, bu eylemler işçilerin zaferiyle sonuçlanmıştı.