Boğaziçi Üniversitesi emekçileri direnişte

Boğaziçi Üniversitesi emekçileri, rektörlük binası önünde yeni servis ihale şartnamesinin iptalini istedi.

Haber Merkezi

Boğaziçi Üniversitesi emekçileri, bugün öğle saatlerinde rektörlük binası önünde toplanarak yeni servis ihale şartnamesinin iptali için protesto eylemi gerçekleşirdi.

İptali istenen servis ihale şartnamesiyle; servis sayıları düşürülürken, emekçilerin adreslerinden alakasız yerlerden geçen güzergahlar karşılarına çıkarılmıştı. 

Bu yeni düzenlemeyle işçiler, ya servise binmek için kilometrelerce yürüyecekler ya da hiç servise binemeyecekler.

Üniversite emekçilerini mağdur eden düzenleme hakkında idare tarafından açıklama yapılmazken, işçilerin görüşme taleplerine dahi cevap verilmedi. 

İdarenin düşman tavrı üzerine harekete geçen emekçiler, seslerini duyurmak için bugün ÜYK (Üniversite Yönetim Kurulu) toplantısının yapıldığı rektörlük binası önünde eyleme başladı. 

“Boyun eğme, emeğine sahip çık”,“Emekçiyiz haklıyız kazanacağız”,”Zafer direnen emekçinin olacak” gibi sloganların atıldığı protestoda emekçiler, yapılan açıklamada bunun bir uyarı eylemi olduğunu ve Cuma gününe kadar geri adım atılmaz ise greve gideceklerini söylediler.

Eylemde, AKP’nin atadığı kayyum rektör dönemindeki işçi düşmanı uygulamalara da karşı çıkan emekçiler, aynı zamanda “İdare Tuzla’ya, emekçiler lojmana” sloganı ile de gasp edilen lojman haklarını dile getirdiler.