Birleşik Metal-İş Şube Başkanı: Kıdem tazminatımızı patronlara peşkeş çekecekler!

DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Necmettin Aydın, kıdem tazminatının kaldırılması yönündeki haberlere ilişkin, “Kıdem tazminatlarımızı alacaklar sermayeye peşkeş çekecekler” dedi.

DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Necmettin Aydın, kıdem tazminatının kaldırılması veya fona devredilmesi ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Necmettin Aydın yaptığı açıklamada, “Sendika olarak kıdem tazminatının tartışılmasını, geriye dönülmesi kesinlikle istemiyoruz. Bununla ilgili olarak sendikamızın daha öncede vermiş olduğu bir karar vardı. Kıdem tazminatının gündeme gelmesinde işyerinde direniş yapacağımızı bildirdik.  Kafa karıştırıp bir değişiklik yok diyorlar. Ama bu tamamen bir aldatmaca. Şu anda kıdem tazminatları 30 günden ödeniyor" dedi. 

SERMAYEYE PEŞKEŞ ÇEKECEKLER

Kocaeli Günaydın gazetesinde yer alan habere göre, kamuoyunu hazırlamak için iktidarın bu tür bilgileri yaydıklarını ifade eden Aydın, "Ancak taslak şu ana kadar taraflarda bildirilmiş değil. Eski taslaklarda bunun kaldırılıp veya fona devredileceği belirtiliyordu. Sendika olarak kıdem tazminatlarının kaldırılması veya fona devredilmesine tamamen karşıyız. Ülkemizde fonların durumu da ortada. İşsizlik fonunda toplanan paraların ne için kullanıldığını gördük. Dolasıyla kıdem tazminatlarımızı alacaklar sermayeye peşkeş çekecekler.  Kıdem tazminatının kaldırılması yönelik tavrımız net. Direnişler örgütleyeceğiz" diye konuştu. 

TAVRIMIZI GÖSTERECEĞİZ

Aydın sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kıdem tazminatı konusunda çağrımız diğer sendikalarıdır. Kıdem tazminatına karşı hak gaspı olması durumunda buna karşı öncülüğü DİSK yapacaktır. Bu yılki 1 Mayıs’ta kıdem tazminatına karşı yapılmak istenen hak gaspı ön planda olacak. Meydanlarda kutlayacağımız 1 Mayıs’ta işçilerle birlikte kıdem tazminatının gasp edilmemesine karşın tavrımızı ve duruşumuzu göstereceğiz.”