Bekaert işçileri greve başladı

İzmit’te bulunan Bekaert İzmit Çelik Kord fabrikasında 2016-2018 toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine işçiler bugün greve çıktı. DİSK'e bağlı Birleşik Metal İş üyesi işçiler, istedikleri yüzde 20 zam talebine karşın Bekaert patronlarının yüzde 11’lik son teklifini kabul etmeyerek greve başladılar.

Haber Merkezi

İzmit’te kurulu fabrikada Birleşik Metal-İş Sendikası’ına üye 300 işçiyi kapsayan 2016-2018 dönemi toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine işçiler bu sabah greve çıktı.

MESS’DEN AYRI İKİNCİ SÖZLEŞME

Bekaert İzmit Fabrikası 2014 MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde Birleşik metal-İş Sendikasının aldığı grev kararının ardından MESS’den ayrılarak sendika ile bireysel toplu iş sözleşmesi yapmıştı. 1 Eylül’de toplu sözleşmenin sona ermesiyle birlikte toplu sözleşme görüşmeleri başladı. Bekaert işçileri de görüşmeler süresince fabrika içerisinde yaptıkları eylemlerle Bekaert patronlarının süreci tıkama girişimlerine karşı uyarmıştı.

YÜZDE 11 ZAM TEKLİF EDİLDİ

Toplu sözleşme görüşmelerinin başından itibaren işçilerin taleplerinin çok altında teklifler sunan Bekaert patronları greve çıkılmasına iki gün kala da fabrikada üretimi durdurdu. Yönetimin sergilediği uzlaşmaz tutuma karşın Bekaert işçileri de yaptıkları grev eğitimleriyle greve hazırlanarak greve çıkma kararlılıklarını gösterdiler. Dün akşam saatlerinde ise Bekaert patronları sendikayla görüşerek yeni bir teklif iletti. Bekaert işçileri patronun yaptığı yeni toplu sözleşme teklifini yaptıkları toplantıda değerlendirdiler. İşçilerin %20 zam talebine karşın %11'e denk gelen son teklifi de kabul etmeyen işçiler greve çıkma kararı aldılar ve bu sabah 08.30’da fabrikaya grev pankartı asıldı.