Baraj inşaatında çalışan taşeron işçi, akıma kapılarak hayatını kaybetti

İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde sulama barajı inşaatında taşeron firmaya bağlı çalışan 2 işçi, arıza yapan taş eleme makinesini kontrol için üzerine çıktıklarında akıma kapıldı. Hastaneye kaldırılan işçilerden 49 yaşındaki Ayhan Sabancı öldü, arkadaşı 50 yaşındaki Mehmet Gökçe ise tedaviye alındı.

DHA

Kayaköy Mahallesi'nde DSİ tarafından yapımı süren Aktaşlı Barajı inşaatını yürüten taşeron firmanın elektrik işçileri, arıza yapan taş eleme makinesini kontrol etmek için üzerine çıktı. Kaçak nedeniyle elektrik akımına kapılan işçiler Ayhan Sabancı ile Mehmet Gökçe, ağır yaralandı. Diğer mesai arkadaşlarının otomobille Ödemiş Devlet Hastanesi'ne kaldırdığı yaralılardan Gökçe, yapılan ilk müdahale sonrası, ambulansla, İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevkedildi. İşçilerden Sabancı, kurtarılamadı. Jandarma, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Öte yandan olaydan önce bir intihar teşebbüsünde elektrik akımına kapılan bir kişinin videosunu izlediği ortaya çıkan Sabancı'nın, görüntüyü sosyal medya hesabından paylaştığı görüldü.