Bakan Faruk Çelik'ten direniş yorumu: Ender yaşanan bir durumla karşı karşıyayız

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, metal işçilerinin direnişine ilişkin "Ender yaşanan bir durumla karşı karşıyayız, doğrusu anlam vermekte insan zorlanıyor" dedi.

Haber Merkezi

Metal işçilerinin büyük direnişi Çalışma Bakanı Faruk Çelik'i şaşırtmış. AA'ya açıklamada bulunan Bakan Çekik, söz konusu eylemlerin toplu sözleşmeden değil, farklı iş yerlerinde yapılan iki ayrı sözleşmeden kaynaklandığı yönünde bilgi aldıklarını söyledi.

Bunların hükümetle ya da Bakanlıkla ilgisinin olmadığını ileri süren Çelik, "İşçi, işveren, sendika arasındaki toplu sözleşme sonrasında yaşanan bir durum. Çok da sık yaşanan bir durum değil. Ender yaşanan bir durumla karşı karşıyayız, doğrusu insan anlam vermekte zorlanıyor. Çünkü toplu sözleşme döneminde hak arama olur. Eğer aranan taleplere cevap verilmezse tabii grev hakkı vardır ama şimdi böyle bir durum söz konusu değil. Ülke ekonomisi açısından son derece önemli sektör olan otomotiv ve yan sanayisinin bu şekilde durması, yani neticeleri ekonomik anlamda ağır olacak bir tablo var. Bu, hepimizin sağduyuyla yaklaşması ve düşünmesi gereken bir olay" diye konuştu.