Atama mülakatı sonucu, Dersimli öğretmeni isyan ettirdi

Samsun'da girdiği sözlü mülakat sonrası aldığı puana isyan eden Dersimli öğretmen adayı Y.L. kendisine 'Gezi olayları hakkında ne düşünüyorsunuz? Gezi olaylarına katıldınız mı?' şeklinde sorular sorulduğunu belirtti.

Öğretmen atamaları için Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonrası yapılan mülakat sonuçları bugün belli oldu.

KPSS alan bilgisi sınavından yüksek puan almasına rağmen, mülakat puanı düşük olan çok sayıda öğretmen, mülakat usulüne ilişkin rahatsızlıklarını paylaşıyor.

SamsunHaber'den Nevin Aydoğan'ın haberine göre, mülakat mağdurlarından biri, 26 yaşındaki Dersimli öğretmen adayı Y.L. oldu. Y.L., KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) Testinde yazılı olarak girdiği sınavda yeterli puan aldığını, aldığı bu puanın bir sonraki Samsun'da girdiği yazılı sözlü mülakatta ise baz alınmayarak puanının kırıldığını iddia ederek, ''Sınavda bana ve doğum yeri doğu illeri yazılı arkadaşlara ''Gezi olayları hakkında ne düşünüyorsunuz? Gezi olaylarına katıldınız mı?'' diye sorulduğunu belirtti.

'DOĞUM YERİM NEDENİYLE SORULDU'

Tuncelili ve Alevi olduğunu söyleyen sınıf öğretmenliği bölümü mezunu Y.L, ''Bu yıl Ağustos ayı içinde Van'da girmiş olduğum KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testinden P 121 puan türünden 87.06 puan aldım. Kendi branşımda Türkiye'de 150'nci sıradayım. Ancak Eylül 2016'da Samsun'da girmiş olduğum sözlü mülakatta, 56 puan aldım. Normal şartlarda P121 puan türünde atanma ihtimalimin yüzde yüz olmasına rağmen, son mülakatta bu puanı alarak elenmemin  tek sebebi Tuncelili ve Alevi olmamdır. Tüm bunların yanısıra mülakatta sorulan sorular ise tam bir fiyasko olmakla beraber dudak uçuklatacak cinstendi. Gezi olaylarına katıldınız mı? Ve gezi olayları hakkında ne düşünüyorsunuz? gibi sadece bana ve doğum yeri benim gibi doğu illeri olan arkadaşlara sorulan bu gibi sınavla alakasız saçma sapan  sorulara sabırla cevap verdim. Hayatım boyunca karakol kapısından içeri girmedim. Zira en küçük bir sabıkam dahi yoktur. Bu yapılanlar şahsıma yapılmış olan büyük bir haksızlıktır'' diyerek mağduriyetini dile getirdi. 

Mülakatlarda sorulan bazı soruların, "Ezanın Kürtçe okunması hakkında ne düşünüyorsunuz, 'Sayın Öcalan' ifadesi hakkında ne düşünüyorsunuz, 'Üye olduğunuz sivil toplum örgütü var mı?" şeklinde olduğu belirtiliyor.