Artık öğretmen adaylarının KPSS’de başarılı olması da yetmeyecek

Milli Eğitim Bakanlığı, Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin aday öğretmenlikle ilgili maddelerinde değişikliğe gitti. Artık aday öğretmenlerin öğretmen olarak atanmaları için KPSS yeterli olmayacak.

Yapılan değişiklikle KPSS’de yeterli puanı aldıktan sonra “aday öğretmenlik” hakkını kazananlar, 1 yıl içerisinde 3 kez performans değerlendirmesine tabi tutulacak. Performans değerlendirmesinde başarılı sonuç alanlar MEB’in yapacağı yazılı ve sözlü sınavlara girmeye hak kazanacak. Yazılı ve sözlü sınavları geçemeyen aday öğretmenler, il içinde başka bir eğitim kurumunda görevlendirilecek ve tekrar performans değerlendirmesine tabi tutulacak. Yazılı ve sözlü sınavı ikinci defa geçemeyen aday öğretmenler, öğretmenlik unvanını kaybedecek ve memurlukla ilişikleri kesilecek.

KİMLERİ KAPSIYOR?

Yönetmeliğin aday öğretmenlikle ilgili koşulları 14 Mart 2014’ten sonra ilk defa atanan öğretmenler için uygulanacak. 14 Mart 2014 tarihinden sonra ilk defa atanan ve yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren geriye doğru toplam iki ay fiilen öğretmenlik yapan aday öğretmenlerin performansı ise 2014-2015 ders yılının ikinci döneminde iki defa değerlendirilecek.