Arsızlık ve küstahlıkta sınır tanımayan iş ilanı: Sömürülecek stajyerler arıyoruz!

Kendisini "Yeni nesil sömürgeci ajans" olarak tanıtan İlay Reklam ve Kültür Sanat Ajansı adlı ticari kuruluş, sosyal medya hesabından “Sömürülecek stajyerler arıyoruz” başlığıyla bir ilan yayınladı. TKP'li plaza ve ofis emekçileri "Kapitalizm 'şakaya' gelmez" başlıklı bir açıklama yayımladı.

Haber Merkezi

Milyonlarca işsizin olduğu, her yıl yaklaşık 2 bin işçinin iş cinayetlerinde hayatını kaybettiği, esnek ve ağır sömürü koşullarının giderek derinleştiği bir ülkede kendisini “Yeni nesil sömürgeci ajans” olarak tanıtan ajansın ilanında şu skandal ifadeler yer aldı:

“Manzarayı seven, yüzmeyi bilen, kafası güzel, gülmesi özel, Fotoşoka hakim, Youtube’da muallim, Google’da Google’ı aratmayan, Çay demleme sanatının inceliklerine vakıf, Dijital pazarlama ve sosyal medya alanında istisdasxasm edilmek üzere SÖMÜRÜLECEK! STAJYERLER ARIYORUZ”

İşte arsızlık ve küstahlıkta sınır tanımayan o ilan: 

İŞÇİLERLE ALAY EDEN İLAN!

“Yaratıcılık” adı altında işçilerle alay eden reklam şirketinin referansları arasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, TÜBİTAK, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Ülker ve Elginkan gibi sermaye grupları dikkat çekti.

TKP: KAPİTALİZM "ŞAKAYA" GELMEZ!

Ajansın bu yüzsüzlük ve pişkinlikte sınır tanımayan ilanına, Türkiye Komünist Partili plaza ve ofis emekçileri tarafından bir açıklamayla tepki gösterildi.

İlanın “patronların kâr hırsını yansıttığına” dikkat çekilen açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın OHAL eleştirilerine ilişkin patronlara hitaben yaptığı konuşmada “Şimdi grev tehdidi olan yere OHAL'den istifade edip izin vermiyoruz” sözleri hatırlatılırken, “Örgütsüzlüğümüz sürdüğü sürece sömürü, eşitsizlik, adaletsizlik, gericilik de devam edecek. İnsanca bir yaşam; eşit, özgür bir ülke ve daha iyi bir dünya için tek çaremiz var. Onların örgütlülüğüne karşı bizim örgütlülüğümüz, onların düzenine karşı bizim düzenimiz: Sosyalizm!” ifadeleri yer aldı.

Açıklamanın tamamı şöyle: