Arkadaşları duş alırken çarpılınca işçiler isyan etti

Esenler'de Emlak konutun TOKİ inşaatı şantiyesinde yüklenici firma olan Özyazıcı inşaata bağlı farklı taşeron firmalarda çalışan işçiler şantiyenin kamp alanında iş güvenliği önlemlerinin sağlanmaması nedeniyle iş bıraktı.

Esenler'de Emlak konutun TOKİ inşaatı şantiyesinde yüklenici firma olan Özyazıcı inşaata bağlı farklı taşeron firmalarda çalışan işçiler şantiyenin kamp alanında iş güvenliği önlemlerinin sağlanmaması nedeniyle iş bıraktı. Uzunca bir süredir kamp alanının sürekli olarak taşınmasından dolayı duş, tuvalet gibi ihtiyaçlarını karşılamada zorluk çeken işçiler, dün (24 Mayıs) taşeron firmalardan biri olan Tesamel İnşaat'a bağlı çalışan bir işçinin duş sırasında şofbendeki elektrik kaçağından dolayı çarpılma tehlikesi geçirmesi sonucu kendini dışarı atmasından sonra bıçağın kemiğe dayandığını söylüyorlar. 

Dün yaşanan bu olayın ardından iş bırakma kararı alan ve bugün sabah iş başı yapmayan 60 kadar işçinin sayısı yeni katılımlarla giderek artıyor. İş bırakan işçilerden bazıları tehdit edilerek, zor kullanılarak işe geri döndürülmeye çalışılıyor. 

Şantiyenin 30 Mayıs'ta yapılacak olan açılışına ise Erdoğan katılacak ve açılış günü işçilerin şantiye alanından tahliyesi planlanmakta.