Arçelik LG işçileri: Türk Metal'den istifa ettik, işten atıldık

Arçelik LG işçileri on binlerce işçinin Türk Metal'den istifası ile sonuçlanan büyük direnişe kendilerinin de katıldığını ancak bunun sonucunda işte atıldıklarını bildiren bir açıklama yayımladılar ve halkı verecekleri mücadeleye destek olmaya çağırdılar.

Haber Merkezi

Arçelik LG işçilerinin basına ve kamuoyuna yaptıkları çağrı şu şekilde: 

Bizler, Arçelik LG işçileri olarak metal işkolunda Bursa, Ankara, Eskişehir, Kocaeli, Sakarya ve İstanbul’da onlarca fabrikada, on binlerce işçinin başlattığı Türk Metal’den istifa sürecine katıldık. Bu mücadelede geldiğimiz son durumu kamuoyuyla paylaşmak istiyor ve sizleri yürüttüğümüz haklı mücadeleye destek olmaya çağırıyoruz.

TM’den istifa ettik, işten atıldık!

Arçelik LG işçileri olarak bizler Türk Metal çetesini fabrikamızdan def etmek için, işçiyi temsil etmeyen anlayışına son vermek için anayasal hakkımızı kullanarak istifa etmeye karar verdik. Sözcülerimizi seçerek, taleplerimiz doğrultusunda fabrika yönetimi ile bir toplantı yaptık. Fabrika yönetimi başlangıçta bu taleplerin makul talepler olduğunu ifade etti. Ancak bu açıklamaya rağmen verdiği sözleri tutmadı. Sendikadan istifa eden bizlere işyerinde türlü baskılar ve mobbing uyguladı. Baskılarını arttıran yönetime karşın bizler fabrikada dört gün boyunca haklı taleplerimizin arkasında durduk ve yönetimi görüşmeye çağırdık. Arçelik LG yönetimi tüm iyi niyetimize rağmen Çevik Kuvvet ekipleriyle beraber 168 işçi arkadaşımızı baskı ve zor yoluyla işten attı. Bu süreç ulusal ve yerel basına, sosyal medyaya an be an yansıdı.

168 İşçi Mağdur Edildi!

Yıllarca fedakârlık ve özveriyle çalıştığımız Arçelik LG fabrikamızdan, 5 Temmuz Pazar günü tazminatsız olarak işten atıldık, mağdur edildik. Bizleri temsil etmeyen Türk Metal çetesinden kurtulmak ve işe geri dönmek amacıyla işe iade davası açacağımızı, fabrika önünde de direnişe başladığımızı kamuoyuna duyurmak istiyoruz. Birliğin, beraberliğin ve dayanışmanın önemini bilen işçi kardeşlerimizi ve tüm halkımızı desteğe çağırıyoruz.

Yaşasın Sınıf Dayanışması!

İrtibat Telefonu:  0539 851 45 05

Adres: Gebze Organize Sanayi Bölgesi İhsan Dede Caddesi 900. Sokak Arçelik LG Direniş Çadırı