Ankara'da öğretmenlere gaz bombalı, TOMA'lı saldırı!

"Laik Eğitim ve Emeğe Saygı için" sloganıyla Yatağan'dan Tandoğan'a yürüyen Eğitim-İş'e bağlı öğretmenlere polis saldırdı.

Haber Merkezi

Eğitim-İş üyesi öğretmenler, Yatağan’da başlattıkları “Laik Eğitim ve Emeğe Saygı Yürüyüşü”nün son durağı olan Tandoğan Maydanı’nda toplandı.

Buradan Kızılay'a yürüyerek açıklama yapmak isteyen öğretmenlere polis saldırdı. Saldırıda en az 100 gözaltı olduğu belirtiliyor.

Eğitim-İş  Genel Başkanı Veli Demir'in de gözaltına alındığı belirtiliyor.

SENDİKADAN AÇIKLAMA

Saldırı sonrası Eğitim İş tarafından bir açıklama yapıldı:

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu hatırlatmak, Türkiye'deki emek sömürüsünü teşhir etmek ve eğitimde yaşanan erozyona dikkat çekmek amacıyla Tandoğan’da gerçekleştirmek istediğimiz kitlesel basın açıklamasına polis biber gazı ve TOMA ile müdahale etti. 

Yatağan’dan başlattığımız “Laik Eğitim ve Emeğe Saygı Yürüyüşü”nün son durağı olan Tandoğan Meydanı’nda toplanılmasının ardından, Kızılay Güvenpark’a yürümek istedik. Polis yürüyüşün izinsiz olduğu gerekçesiyle GMK Bulvarı'nda yolu kapatarak biber gazı ve TOMA ile müdahale etti. 

Polis saldırısında aralarında Genel Başkanımız Veli Demir’in de bulunduğu 100’ün üzerinde gözaltı oldu. Genel Başkanımız gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.