Anı Tur işçileri kazandı

Gerekçe gösterilmeksizin işten atılan ve iki haftadır genel müdürlük binası önünde direniş başlatan Anı Tur işçileri, bugün yapılan görüşmeler sonucu alacaklarının önemli bir bölümünü aldı.

 Anı Tur’da işten çıkarılan işçiler 17 Eylül gününden bu yana şirket önünde ödenmeyen alacakları için bekliyordu. Geçtiğimiz hafta Cuma günü şirket atılan işçilerle görüşmeyi kabul etmiş, ancak ödeme konusunda yine sorun çıkarmıştı. Bunun üzerine bugün sabah yeniden görüşme yapıldı.

Yapılan görüşmede atılan işçiler alacakların bugün yatırılmadığı takdirde şirket önünden ayrılmayacaklarını söylediler. 

Görüşmeler gün boyu devam etti. Şirket daha önce ödememek için çeşitli bahaneler öne sürdüğü alacaklarla ilgili geri adım attı. Mesai saati bitimine yakın alacakları hesaplarına yatan işçiler, direnişi bitirme kararı aldı. 

İşyeri önünden ayrılan işçiler, kazanımı kutlamak için slogan ve alkışlarla Kadıköy’deki Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’ne geldi. Anı Tur işçilerini, burada Türkiye Komünist Partisi üyeleri, NHKM emekçileri ve sanatçılar karşıladı.

soL’a konuşan işçilerden Berk direniş sonucu elde ettikleri kazanıma dair şunları söyledi: “Anı Tur’da birçok kişinin alacağı var. Acenteler, iade yapılmayan müşteriler ve çalışanlar. Bugüne kadar kimseye ödeme yapmadılar. Şirketin battığı söyleniyordu. Şirketten hakkını alabilen sadece bizler olduk. Çok açık değil mi? Birlikte hareket eden, direnen kimse o kazandı.

Direnişin başından bu yana şirketin önünde arkadaşlarıyla birlikte hakları için mücadele eden Selda ise şirkette atıldığı halde kendileriyle birlikte hareket etmeyen işçilerin de olduğunu belirterek “Şimdi onlar bizi arıyor. Keşke sizinle birlikte hareket etseydik diyorlar. Birlikte davranmasak biz de tek bir hakkımızı dahi alamayacaktık. Bizim örgütlü olmaktan başka çaremiz yokmuş, onu anladık” dedi.