AKP'nin taşeron yalanı: 'Taşeronun adı değişiyor, kadro yok!'

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, belediyelerde taşeron çalışanların adının değiştiğini ancak kadro verilmediğini söyledi.

Haber Merkezi

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda kadro talep eden taşeron işçilerle ilgili açıklamada bulundu. Ömer Fethi Gürer, yapılan açıklamalardan, başta belediye çalışanları olmak üzere KİT’lerde ve bazı kamu kurumlarındaki taşeron işçilerin gerçek manada kadro almayacağının anlaşıldığını söyledi. Ömer Fethi Gürer’in sorusunu yanıtlayan Maliye Bakanı Naci Ağbal, çalışmaların henüz tamamlanmadığını ancak yeni yıl öncesinde bitirilebileceğini ifade etti. 

Belediyelerde taşeron çalışanların adının değiştiğini ancak kadro verilmediğini ifade eden Ömer Fethi Gürer, "Taşeron olup asıl çalışanın işini yapan eş değer kadro ve ücret vermiyorsunuz, taşeronu taşeron şirketine devrediyorsunuz. Yardımcı zabıtalar dahil, belediyelerde tüm ‘taşeron’ adı değişiyor ama kadro verilmiyor” diye konuştu.

KİT çalışanlarına asıl kadro verilmediğini ifade eden Ömer Fethi Gürer, “Şeker fabrikası, Karayolları, ÇAYKUR çalışanları kadroya alınmıyor, orman işçileri, milli eğitim çalışanları, sağlık çalışanları, aile hekimliği çalışanları, Kızılay çalışanları, demir yolu yüksek hızlı tren çalışanları gibi kadro beklentisi olanlar da aynı statüde kalıyor” şeklinde konuştu. 

Ömer Fethi Gürer, Maliye Bakanı Naci Ağbal’a “Acaba, asıl işi yapan kaç taşeron, hangi kurumda kadroya alınıyor? Hükümetin taşeronların nerede çalıştığını bilmemesi mümkün değil ama kamuoyuna yansıdığı kadar ve yapılan açıklamalara istinaden görüyoruz ki taşeronların tamamı için kadro verilmiyor. Bu konudaki değerlendirmenizi soruyorum” dedi.