AKP'li yılların özeti: Patronlar daha zengin oldu

2005 yılından beri Forbes Listesi'ne giren Türk patronların isimlerindeki artış dikkatlerden kaçmadı. Erdoğan öncülüğündeki AKP hükümeti, iktidara geldiği günden beri patronları palazlandırma derdinde.

AKP'li yılların en çok patronlara yaradığı bir kez daha ispatlandı. Emekçinin haklarını gasp etmeyi, türlü türlü bahanelerlerle hak arayışlarını engellemeyi görev edinen gerici zihniyet, iktidarı aldığı günden beri zenginlerin servetlerini büyütmekle meşgul. 

Doğruluk Payı'nın yaptığı araştırmaya göre, 2000 yılından bu yana Türkiye'deki en zengin isimlerin radikal bir şekilde değiştiği ortaya çıktı. Daha önce yalnızca beyaz sermayeden isimlerin yer aldığı Forbes listesinde, 2005'ten beri Türkiyeli patronların çok fazla artış olduğu öğrenildi. Listede yer alan bazı isimlerin sabit kaldıkları görülürken, yeşil sermayenin AKP eliyle palazlandırılması yıl yıl listelendi. 

Türkiye'den Forbes Listesi'ne giren milyardeleri, yıllara göre Türkiye'den Forbes Listesi'ne giren milyarder sayısını ve bu milyarderlerin değişimini ele alan araştırma şu şekilde: