AKP iş cinayetlerini saklıyor: 2017'de 696 işçi öldü, Bakan 404 olarak açıkladı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu 2017'nin ilk beş ayında 404 işçinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Oysa İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi'nin verilerine göre 1 Ocak-24 Mayıs tarihleri arasında 696 işçi iş cinayetlerinde hayatını kaybetti.

Haber Merkezi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Mesleki Yeterlilik Kurumunca dün düzenlenen bir toplantıya katıldı. Buradaki konuşmasında 2017 yılı ocak-mayıs döneminde iş kazalarında 404 işçinin hayatını kaybettiğini, bunların büyük bölümünün 30-35 yaş aralığında olduğunu söyleyen Müezzinoğlu, "Kendimize duyduğumuz saygıyı, eşimize, ailelerimize, evlatlarımıza verdiğimiz değeri çalışanımıza vermediğimiz sürece biz saygın, güçlü, yarınlarda büyük hedefleri olan bir işveren olamayız" dedi.

Bakan Müezzinoğlu'nun açıkladığı işçi ölümü rakamı, AKP iktidarının iş cinayetlerini saklayıp gözlerden kaçırdığını bir kez daha ortaya koydu. 

GERÇEK RAKAM 404 DEĞİL 696!

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi'nin sendika ve meslek örgütleri ile yazılı, görsel ve dijital medya organlarından titizlikle derlediği verilere göreyse Türkiye'de 1 Ocak 2017-24 Mayıs 2017 tarihleri arasında 696 işçi, çeşitli iş cinayetlerinde hayatını kaybetti. 

İSİG Meclisi, AKP'nin yalanını Twitter hesabından şöyle duyurdu: