Adana'da temizlik işçileri müftülük önünde eylemde

Adana İl Müftülüğü'nün camilere alınacak 350 kişilik temizlik işçisi kontenjanına 3 bin 500 kişi başvurdu. Kura ile seçilen ve çoğu Adana'nın merkezinde yaşayan işçiler, merkezden uzak ilçelere atandı. İşçiler, duruma tepkilerini Adana İl Müftülüğü'nün önünde eylem yaparak gösterdi.

DHA

Adana İl Müftülüğü, camilerin temizlik ve bakım işlerinde çalıştırılmak üzere İŞKUR'dan sözleşmeli 350 personel talep etmesinin üzerine iş ilanına 3 bin 500 kişi başvurdu. İşe kura ile alınan işçilerin çoğu merkezde yaşıyor olmasına rağmen, müftülükçe kent merkezinden çok uzak ilçelerde görevlendirildiler.

Kuruma tepki gösteren temizlik işçileri, müftülük önünde durumun düzeltilmesi için eylem yaptılar. Asgarİ ücretle işe alınan işçiler, alacakları 1400 lira maaşın bu yerleştirme yüzünden yola ve yemeğe gideceği için tepkili. 

Merkez Seyhan İlçesi Fevzipaşa Mahallesi'nde oturan bir kadın işçi, kurada 80 kilometre uzaklıktaki Yumurtalık İlçesi'ndeki bir caminin çıktığını belirterek, "Ben 2 çocuk annesi bir kadınım. Sabah 08.00'de mesaiye başlamam gerekiyor. Evden çıkıp, önce şehir merkezine geleceğim, ikinci minibüs ile otogara oradan da Yumurtalık İlçesi'ne gitmem gerekiyor. Yani 3 araç değiştireceğim. İlçeden sonra başka araçla mahalle camisine gidilip gidilmeyeceğini de bilmiyorum. Bu nasıl olacak?" diye konuştu.

İşçiler, kuranın iptal edilmesini ve merkezi yerlere atanmayı talep ediyor.