8 madenci toprağa verildi

Ermenek'teki maden ocağından hayatını kaybeden işlerden 8'i bugün toprağa verildi. İşçilerin cenaze namazı kıldıran Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e bir yakını, "Utansınlar. O işverenler utansın" diye bağırdı.

Karaman'ın Ermenek İlçesi'nde su baskını sonucu 18 işçinin mahsur kaldığı kömür ocağından cenazeleri çıkartılan 8 işçinin DNA testi sonucu Bahri Üzer, Hüsnü Çolak, Osman Çoksöyler, Hüseyin Çolak, İsmail Gürses, Uğur İlhan, Mehmet Tokat ve Tezcan Gökçe olduğu belirlenmişti. Hayatını kaybeden işçilerin cenaze namazı Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kıldırdı. Göremez, hayatını kaybeden her işçi için cenaze namazı kıldırdı. 

18 MADENCİNİN AİLESİ KATILDI 

Sadece 8 maden işçisinin değil 18 maden işçisinin aileleri de cenazeye katıldılar. Osman Çoksöyler'in eşi, Biri dört aylık biri beş yaşında iki çocuğu var. Çocuklarına "babanız arkadaşlarını kurtarmaya gitti" demişti. Hüseyin Çolak'ın eşi, priminin dolmasını bekliyordu. Ama olmadı. 

Ayşe teyze, Tezcan Gökçe'nin annesi "oğlum yüzme bilmezdi" sözleriyle Türkiye'yi ağlatmıştı. Mehmet Tokal'in eşi, hem eşinden hem kardeşi Uğur'dan haber bekliyordu. İkisinden de acı haber geldi. 

BAK HOCAM YÜREK DAYANMIYOR!

Cenaze namazı sonrası konuşan Mehmet Görmez'e bir madenci yakını "Şehitlerimize bak hocam yürek dayanmıyor hocam. Sayın hocam utansınlar, bunlar bizim şehitlerimiz. Utansınlar. O işverenler utansın" diye bağırdı.