2018'deki hafriyat kamyonu ve beton mikseri terörünün bilançosu açıklandı

2016'da Yoğurtçu Parkı'nda yaya ve bisiklet yolunda hafriyat kamyonunun neden olduğu kazada yaşamını yitiren Şule İdil Dere'nin ailesi, 2018'deki 'Hafriyat Kamyonu+Beton Mikseri ve Kamu Hizmeti Can Kaybı Raporu'nu yayımladı.

soL - Haber Merkezi

2018'de 62 ilde önlem alınmamış kamu çalışması sırasında 274 kişi yaşamını yitirdi.

Şule İdil Dere'nin ailesi tarafından gerçekleştirilen hafriyat kamyonu, beton mikseri ve önlem alınmayan kamu çalışmalarının neden olduğu can kayıpları raporlaştırıldı. 2016'da Yoğurtçu Parkı'nda yaya ve bisiklet yolunda hafriyat kamyonunun neden olduğu kazada yaşamını yitiren Şule İdil Dere'nin ailesi, "2018 Hafriyat Kamyonu+Beton Mikseri ve Kamu Hizmeti Can Kaybı Raporu" yayımladı. 

Üç bölümden oluşan raporun ilk bölümünde hafriyat kamyonu ve beton mikseri ile meydana gelen ölümler ele alındı. İkinci bölümde İstanbul'da benzer nedenlerle meydana gelen ölüm olaylarına ilişkin bilgiler verildi. Üçüncü ve son bölümde de Türkiye genelinde kamu çalışması sırasında alınmayan önlemler nedeniyle meydana gelen ölümler vurgulandı. 

Konuyla ilgili infografikler şöyle: 

40 SAYFALIK RAPOR 

Şule İdil Dere ailesi tarafından hazırlanan raporun tamamına şuradan ulaşılabilir: https://drive.google.com/file/d/1NLk6Aug58LxAifYrvYq-A_rY6aUtNc4e/view

İZMİR HİLAL'DE HAFRİYAT KAMYONU FACİASI

İzmir'de Hilal metro istasyonu yakınlarındaki çevre yolunda bugün öğle saatlerinde yine bir hafriyat kamyonu faciası yaşandı.

Bir hafriyat kamyonu, servis yapan bir kurye motoruna çarptı. Motorun üzerindeki iki kişiden birisi yaşamını olay yerinde yitirirken, diğer kişi ağır yaralandı.