Viyana'da meşaleli TEKEL gösterisi

Viyana’da Tekel direnişini desteklemek amacıyla yapılan meşaleli gösteri ile Viyana’da bulunan emekçilerden Tekel işçilerini desteklemeleri istendi.

Viyana'da geçtiğimiz gün yapılan meşaleli gösteriyle direnişteki Tekel işçilerinin yalnız olmadıkları vurgulandı, sorunu çözmemekte direnen hükümet kınandı.

Demokratik Kitle Örgütleri Platformu-Avusturya tarafından düzenlenen meşaleli gösteriye çok sayıda Avusturyalı örgüt de katıldı, Türkçe ve Almanca atılan sloganlarla direnişçi işçiler desteklendi.

"Her Yer Tekel Her Yer Direniş", "Yaşasın Devrimci Dayanışma" gibi sloganlarla süren meşaleli gösteri, Westbahnhof'ta saat 19.00'da başladı. Gösteri Viyana'nın en uzun alışveriş caddesi olan Mariahilferstrasse boyunca ilerleyerek Museumsquartier'de saat 20.00'de sona erdi. Yüzlerce katılımcının yer aldığı meşaleli gösteri boyunca dağıtılan Türkçe ve Almanca bildirilerle Tekel işçilerinin direnişine destek verilmesi, hükümetin tutumunun ise kınanması istendi.

Gruppe Proletarische Revolution, Sozialistische LinksPartei ve Kommunistische Initiative de Tekel işçilerine destek amacıyla tek pankart altında gerçekleştirilen meşaleli gösteriye katılan örgütler arasında yer aldı.

(soL-Viyana)