Sivas firarisinin iadesi için Aleviler'den Avusturya'da miting

Avusturya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) ve bileşenleri, Viyana'da, geçtiğimiz günlerde Polonya'da yakalanan Madımak katliamı firarisi Vahit Kaynar’ın iadesi için 22 Ekim Cumartesi günü miting yapmaya hazırlanıyor.

Madımak Otel'ini yakarak 35 kişiyi katledenlerden firari Vahit Kaynar‘ın, geçtiğimiz hafta Almanya'dan Polonya'ya geçerken yakalanması, Avrupa'daki Alevi toplumunu harekete geçirdi. Firari sanığın iadesi için Avrupa'dan birçok girişim bulunurken, Avusturya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) ve bileşenleri, "Madımak katili cezasını çeksin!" başlığı ile 22 Ekim Cumartesi günü, saat 14:00'te Viyana 1. Bölgesi’ndeki Schwarzenbergplatz'da bir miting düzenlemeye hazırlanıyor.

AABF tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada şunlar dile getirildi: “Eğer katillerin kaçmalarına izin verilmedi ya da Türkiye yetkilileri katillerin kaçmalarına göz yummadılarsa, yapılması gereken belli: Katil Vahit Kaynar Polonya’da tutuklanmıştır. Türkiye Cumhuriyeti yetkilileri, katil Kaynar’ın Türkiye’ye iade edilmesini Polonya mercilerinden talep etmeli ve hak ettiği cezayı çekmesini sağlamalıdır. Bu anlamda, AABF ve bileşenleri olarak, Türkiye Cumhuriyeti yetkili mercilerinin görevlerini yapmaları ve gerekli işlemleri yerine getirmelerini talep ediyoruz.”

Kaynar’ın iade talebinin basite alınıp geçiştirilmemesi gerektiğine dikkat çeken AABF, şu çağrıda bulundu: “Tüm duyarlı insanları, 22 Ekim 2011 Cumartesi günü saat 14:00’de yapacağımız mitinge katılmaya davet ediyoruz.”

(soL – Viyana)