Mart ayı açlık ve yoksulluk sınırı açıklandı

Memur-Sen tarafından yer ay güncellenen açlık ve yoksulluk araştırmasına göre Türkiye’de 4 kişilik bir aile’nin açlık sınırı 1.121 TL, yoksulluk sınırı ise 3.333 TL olarak açıklandı.

Mart Ayı Açlık ve Yoksulluk Araştırmasına göre, sağlık harcamaları yüzde 1.2 yükselirken ısınma madde fiyatlarında düşüş yaşandı. Ulaşım, haberleşme, giyim, temizlik, eğitim-kültür, sağlık, barınma, çevre ve su fiyatlarında ise artış oldu. Memur-Sen tarafından her ay düzenli olarak yaptırılan açlık-yoksulluk araştırmasına göre, gıda madde fiyatlarında ortalama değişim yüzde 2.48. Gıda madde fiyatlarında Şubat ayına göre en göze çarpan değişimin yüzde 29.01 artışla Karnıbahar.

Mart ayında bir önceki aya göre, giyim madde fiyatlarında ise ortalama değişim yüzde 0.84'lük bir artış olarak gözlendi. Giyim madde fiyatlarında Şubat ayına göre, en göze çarpan değişimin yüzde 8.63 artışla iç çamaşırı olurken, kışlık kıyafetlerde düşüşler yaşandı. Giyim madde fiyatlarında Ocak ayına göre, en göze çarpan düşüşlerin yüzde 6.76 azalışla kadın kabanı, yüzde 5.71 azalışla erkek kabanı, yüzde 5.01 azalışla erkek kazağı ve yüzde 4.98 azalışla kadın botu ürünlerinin fiyatında yaşandı.

Mart ayında Şubat ayına göre, sağlık harcamaları yüzde 1.20 yükseldi. Ulaşım fiyatlarında Şubat ayına göre en göze çarpan değişimin yüzde 1.58 artışla uçak ücreti, yüzde 1.40 artışla bisiklet ve yüzde 1.18'lik artışla araba ile ilgili temizlik ve bakım ürünleri fiyatlarında olduğu gözlendi. Mart ayında Şubat ayına göre haberleşme fiyatlarında ise ortalama değişim yüzde 0.85'lik bir artış olarak yansıdı. Temizlik fiyatlarında yüzde 0.63'lük bir artış gözlendi. Eğitim-kültür harcamaları fiyatlarında ise yüzde 0.55'lik bir artış oldu.