Hollanda Devrimci Yol tarihi kitaplaşıyor

Hollanda'dan yayın yapan “Güzel günler göreceğiz çocuklar” internet portalının yaptığı bir habere göre 1980 sonrası Hollanda’da Devrimci Yol siyasi hareketi içerisinde yer almış kişilerin hayatları kitaplaştırılıyor.

İnternet portalının haberine göre 1980 darbesinden sonra yurtdışına çıkmak zorunda kalan ve o dönem Devrimci Yol siyasi hareketi içerisinde yer almış olanların hayat hikayeleri kitap haline getiriliyor. Turap Tercan ve Vedat Gültekin tarafından başlatılmış olan çalışma o dönemi yaşayanların hayat hikayelerine yer verilmesi amaçlanırken aynı zamanda 1980 sonrası Hollanda’da yaşanan siyasi hareketliliğide hafızalarda tazeleyip gün ışığına çıkarmayı amaçlamakta.

Kitap için yaklaşık 250 kişi ile yapılacak olan söyleşiler ilk olarak “Güzel günler göreceğiz çocuklar” internet portalında, ardından da kitap olarak okucuyla buluşacak. Söyleşileri hem Türkçe hem de Hollandaca dillerinde okumak mümkün olacak.

Kitabın tavsiye kurulu uzun yıllardır Hollanda’da yaşayan Naci Kapan, Nevzat Cingöz, Haluk Topuz ve Turgut Morkoç’tan oluşuyor.

soL’un sorularını yanıtlayan Vedat Gültekin, uzun zamandır proje üzerinde olduklarını söyledi. Daha fazla beklemenin anlamı olmadığını belirten Gültekin hemen başlamaya karar verdiklerini, 250’nin üzerinde şöyleşi, film ve resim olacağını da sözlerine ekledi. Gültekin, “bu yolculuk uzun bir yolculuk” dedi. Vedat Gültekin sözlerine şöyle devam etti: “Kitabın adı henüz belli değil ama 'Yolumuz Uzun' olma ihtimali var, isim önemli değil, önemli olan tarihin yazılması ve doğru yazılması. Hollanda’yı Faşist Kenan Evren’in darbesi sosyal, siyasal ve kültürel olarak çok değiştirdi.”

İlk söyleşinin bu hafta gerçekleşeceğini, 1 yıl içerisinde de tamamlamayı umut ettiklerini belirtten Vedat Gültekin, Pazar gününü heyecanla beklediğini belirterek sözlerini son verdi.

(soL - Hollanda)