Hollanda’dan referandumda "Hayır" çağrısı

Özgürlük ve Dayanışma Partisi’nin Hollanda’da yürüttüğü çalışma tarafından referandumda "Hayır" oyu kullanılması çağrısı yapıldı.

Eşit, özgür ve demokratik Türkiye için 12 Eylül’de iki hayır birden başlığıyla yapılan açıklamada, AKP, anayasa değişiklik paketini demokratikleşme ve 12 Eylül darbesiyle hesaplaşma olarak sunmaya çalıştığı, oysa, bu değişiklik 12 Eylül faşist darbesiyle yaratılan yeni sömürü düzeninin güçlendirilmesini yani 12 Eylül'ün sürdürülmesini amaçlamaktadır denildi.

Açıklamada AKP’nin 12 Eylül cuntasının devamcısı olduğu vurgulanırken, “değiştirilmesi gereken birçok anayasa, yasa maddesi, yönetmelik ve bunların yarattığı kurumlar dururken, yönetenlerin ve küresel sermayenin yansıması olarak ülkede kendi aralarında yürütülen güç mücadelesini demokrasi ve özgürlük mücadelesi imiş gibi kamuoyuna sunma aldatmacasını elimizin tersiyle itiyoruz” denildi.

Özgürlükten ve eşitlikten yana olanların gündeminin 12 Eylül yasa kurum ve kuruluşlarını ortadan kaldırarak en geniş katılımın ve paylaşımın sağlandığı yeni bir demokrat, eşitlikçi ve özgürlükçü bir anayasayı hedef alan,12 Eylül cuntasından gerçekten hesap sormayı hedefleyen bir yaklaşımı haykırmak zorunda olduğu belirtilen açıklamada, “anayasa değişikliği, AKP'nin kendi iktidarını pekiştirme arayışlarının ve kapitalizmin ülkemizde bugün geldiği aşamanın hukuksal üst yapısını oluşturmayı amaçlamaktadır” denildi. Bu sayede, emperyalizme bağımlı olarak gelişen, Ilımlı İslamcı piyasa diktatörlüğü doğrultusunda gelişen yeni sömürü düzenini tahkim etmeye çalışılmakta olduğu söylendi.

Açıklama şu şekilde devam etti:
“Bizler Hollanda'da yaşayan ÖZGÜRLÜK VE DAYANIŞMACI`lar olarak AKP’nin kendi açmazlarını çözmek için dayattığı, ezilenlerin, sömürülenlerin, horlananların, ayrımcılığa uğrayanların ve en önemlisi ülkede yaşanan Kürt halkına ve Alevilere yönelik yok sayma politikaları ve uygulamalarına bir iyileştirme getirmeyeceği gibi bu politikaları uygulayan mevcut iktidarın elini güçlendireceğine inanmaktayız.

12 Eylül'de, AKP'nin Anayasasına da 12 Eylül Anayasasına da HAYIR diyoruz.

Bizim hayırımız aynı zamanda özgürlükçü, dayanışmacı ve demokrat, yeni bir anayasanın yapılmasına EVET' tir.

Bizler tüm Devrimci, Demokrat, Alevi, Kürt ve her türlü ayrımcılığa uğrayan, kalbi demokrasiden, özgürlükten yana atanları, bir dayanışma ruhu içinde sınır kapılarına konan referandum sandıklarına giderek 12 Eylül cuntasının devamcısı, AKP anayasasına HAYIR oyunu kullanmaya çağırıyoruz!”

(soL-Hollanda)