Tüzmen Irak’ın petrolüne göz dikti

Önceki hafta Başbakan Erdoğan ile birlikte Irak’a gerçekleştirdiği ziyareti değerlendiren Tüzmen, Irak’ın zenginliklerini paylaşma hazırlığında olduklarını ifade etmiş oldu.

soL(HABER MERKEZİ) Türkiye-Irak ilişkilerini değerlendiren Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, iki ülke arasındaki ticaret hacminin artarak devam edeceğini söyledi. Başbakan Erdoğan ile Irak'a gerçekleştirdikleri ziyareti değerlendiren Tüzmen, Irak'ta istikrarın sağlanması halinde yıllık 250 milyar doların üzerinde petrol geliri olan bir komşu olacağını vurguladı. Tüzmen, " Zengin Irak, zengin Türkiye demek. Zengin Türkiye de zengin Irak demek'' diyerek ortak ekonomik ilişkileri güçlendireceklerini belirtti.

15 gün içinde iki kez Irak'a giden Tüzmen, Irak'ı değişmiş bulduğunu da özellikle vurguladı.Tüzmen, Irak'ın iş potansiyelinde dikkat çekerken, iki ülke arasındaki iş hacminin 30 milyar dolara ulaşacağını bildirdi.

Bu yılın ilk 6 ayında iki ülke arasındaki ticaret hacminin 2,2 milyar doları aştığını kaydeden Tüzmen, ticarette bu yılki hedefin 5 milyar dolar olduğunu söyledi. Tüzmen, yılsonunda bu hedefe ulaşacaklarını söyledi.