"Türkiye’deki kriz psikolojik"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, küresel ekonomik krizle ilgili olarak, “Hiç şüphemiz yok ki Türkiye olarak bu kriz döneminde de hedeflerimize yürüme başarısına yürümeye devam edeceğiz. Çünkü Türkiye’deki olay psikolojiktir” dedi.

soL (HABER MERKEZİ) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, k&uumlresel ekonomik krizle ilgili bir a&ccedilıklama yaparak &ldquoT&uumlrkiye&rsquode kasıtlı olarak psikolojik olarak bu krizi k&oumlr&uumlkleme gayreti i&ccedilinde olanlar var. Bir defa biz &oumlncelikle bunu reddetmemiz lazım. Bu psikolojik havayı hep birlikte yıkmamız lazım&rdquo değerlendirmelerinde bulundu.

Bilim ve Teknoloji Y&uumlksek Kurulu Toplantısının a&ccedilılışında bir konuşma yapan Erdoğan, k&uumlresel ekonomik krizle ilgili olarak, &ldquoHi&ccedil ş&uumlphemiz yok ki T&uumlrkiye olarak bu kriz d&oumlneminde de hedeflerimize y&uumlr&uumlme başarısına y&uumlr&uumlmeye devam edeceğiz. &Ccedil&uumlnk&uuml T&uumlrkiye&rsquodeki olay psikolojiktir&rdquo dedi.

K&uumlresel ekonomide bir daralma yaşandığı, talebin d&uumlşt&uumlğ&uuml, gıda ve emtia fiyatlarının arttığını anlatan Erdoğan &ldquobir&ccedilok &uumllkede enflasyonun y&uumlkselişe ge&ccediltiği bu ortamda k&uumlresel ekonomiye entegre olmuş T&uumlrkiye acaba bunu başarabilecek mi veya hep birlikte bunu başarabilecek miyiz? Bu soruya b&uumly&uumlk bir inan&ccedil ve kararlılıkla katılmayanlar olabilir o ayrı mesele ama biz 60'ıncı T&uumlrkiye Cumhuriyeti h&uumlk&uumlmeti olarak &lsquoevet&rsquo diyoruz&rdquo dedi.


&nbsp