Tülay Arın'ı kaybettik

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye Bölümü emekli öğretim üyesi, değerli bilim insanı Prof. Dr. Tülay Arın dün öğleden sonra Fethiye'de geçirdiği kalp krizi sonucunda yaşamını yitirdi.

Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi'nde tamamlayan Arın, doktorasını George Washington Üniversitesi'nden aldı. 1977'de İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak çalışmaya başlayan Tülay Arın, George Washington Üniversitesi, ODTÜ, Ankara Üniversitesi ve Erciyes Üniversitesi'nde de dersler verdi.

İktisadi krizler, mali krizler, mali politikalar, sosyal ve iktisadi eşitsizlik, sosyal güvenlik ve refah devleti, kadının iktisadı konumu, gelir dağılımı gibi konularda çok sayıda makalesi olan Tülay Arın, Onbirinci Tez dizisinin de yayın kurulunda yer almıştı. Arın'ın aynı zamanda öğretim üyelerinin örgütlenmesi, akademik değerlendirme kriterleri ile iktisat-maliye eğitimi üzerine de çalışmaları mevcuttur. ÖES 'in kurucu üyeleri arasında yer alan Prof. Dr. Tülay Arın, üniversite öğretim üyelerinin örgütlenme sürecinde ön saflarda yer almış, meslek yaşamı boyunca, eşit ve bilimden yana bir üniversite için mücadele etmiştir. Değerli bilim insanı Tülay Arın'ı unutulmaz anıları ve yetiştirdiği, tartıştığı, birlikte tez yazdığı, yazdıklarını okuyan tüm öğrencileri, bir öğrenci kuşağı sevgi ve saygıyla hatırlayacak.

Arın'ın cenazesi bugün Fethiye'den İstanbul'a getirilecek.
(soL - Haber Merkezi)