TMMOB Sanayi Kongresi toplanıyor

TMMOB Sanayi Kongresi’nin 17.si Makina Mühendisleri Odası tarafından 11-12 Aralık 2009 tarihlerinde Ankara’da, Milli Kütüphane Toplantı Salonu'nda gerçekleştiriliyor.

Kriz ve Sanayi Sektörlerinin Durumu Sempozyumunun sonuçlarının da taşınacağı TMMOB Sanayi Kongresi 2009, "Dünya Ekonomik Krizi ve Türkiye Sanayinin Yeniden Yapılanması" ana temasıyla toplanacak. Bu ana tema etrafında istihdam öncelikli bölgesel kalkınma ile planlamada model önerilerine ilişkin yaklaşımlar üretilecek.

İki yılda bir düzenlenen TMMOB Sanayi Kongresinin yürütme kurulu, kriz nedeniyle bu yıl Aralık ayından önce bir sempozyum düzenlenmesi kararı almış ve Şubat 2009‘da, "Kriz ve Sanayi Sektörlerinin Durumu" başlıklı bir sempozyum yine MMO tarafından düzenlenmişti. Krizin otomotiv, metal, makina imalat, tekstil, enerji, kimya, elektrik-elektronik, tarım ve tarıma dayalı sanayi sektörleri ve çalışan kesimlere etkileri incelenmişti.

Kongre oturumlarında, küresel krizde yeni güç dengeleri ve emperyalizm ile krizde teknolojinin rolü ve küresel kapitalizmin krizi, kriz sonrası uluslararası iş bölümü ve Türkiye sanayi ve krizin Türkiye imalat sanayi üzerine etkileri, imalat sanayi yatırımlarının bölgesel analizi ve yeniden planlı ekonomiye dönüş, üretim, yatırım ve finansman destekleri ile sanayileşme konuları gündeme gelecek.

Kongre’nin yürütme kurulu Korkut Boratav, Hayri Kozanoğlu, İşaya Üşür, Aziz Konukman gibi akademisyenler ve oda üyelerinden oluşuyor.

Kongre programı için:

http://www.mmo.org.tr/etkinlikler/tmmobsanayi/

(soL – Haber Merkezi)