Teğet mi geçiyor, uzak mı tutuyorlar, hazırlık mı yapalım?

Hükümetin kriz açıklamaları birbiriyle çelişiyor. Başbakan Erdoğan "uzak tutmaya çalışıyoruz" derken Tüzmen yeni dalgaya hazırlık çağrısı yaptı.

soL (HABER MERKEZİ) Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, ABD'den gelen verilerin ikinci bir kriz kuşağının habercisi olduğunu belirterek, ona göre bir takım hazırlıkların yapılması gerektiğini söyledi.

Mersin'de bulunan Bakan Tüzmen, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Ticaret Borsasını ziyareti esnasında yaptığı açıklamada "Krizler arka arkaya geliyor ve ülkemizde de dalga dalga etki yapıyor. Şimdi bakıyoruz yeni paketler açıklandı Avrupa'da açıklanan, Amerika'da açıklanan paketlerin bazı konularda yetersiz kaldığını görüyoruz. Ve hakikaten böylesine bir beklenti içerisine giriyorlar. Tabi bu bir süre sonra dalga boyunun uzaklığına göre değişiyor. Biliyorsunuz denizde nasıl bir dalga varsa ekonomide de böyle bir dalga var. O zaman yeni bir dalga şeklinde etki ediyor" dedi.

Türkiye'nin hazırlıklarını buna göre yapmasını isteyen Tüzmen, devlet olarak ikinci bir krizin hazırlıklarını yaptıklarını sözlerine ekledi.

Başbakan Erdoğan ise önce "hamdolsun teğet geçecek" demiş ardından "krizi uzak tutmaya gayret ediyoruz" demişti.