“Teğet geçecek ama, biraz sürtünecek”

Başbakan Erdoğan, G-20 zirvesi için bulunduğu Londra’da yaptığı açıklamalarda, ekonomik kriz için “Teğet geçecek etkilemeyecek demek değildir, bir sürtünme payı olacak” dedi.

soL (HABER MERKEZİ) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, G-20 zirvesi için bulunduğu Londra'da konuştu. Erdoğan, konuşmasında ekonomik krize de değinerek, daha önce "teğet geçme" ifadesine de ayar yaptı.

"Son yüzyılın en önemli kriziyle karşı karşıyayız" diyen Erdoğan, "Küresel işbirliğinin geliştirilmesi ve uluslararası toplumun birlikte haraket etmesi, dünyanın krizden en az hasarla çıkabilmesi için olmazsa olmaz koşuldur. Bu alanda G20 en etkili platform olarak görülüyor. Son dönemde eşi görülmemiş düzeyde tedbirler alındı. Zirvede krizin neden olduğu olumsuz hava dağılıncaya kadar bu tedbirlerin devam etmesi konusunda konsensüs oluştu" dedi.

Sürtünecek biraz
Daha önceki "Kriz bizi teğet geçecek" açıklamasına da değinen Erdoğan, "Bu kriz bizi teğet geçecek demiştim, bundan rahatsız olanlar oldu. Ama ben ısrar ediyorum, bu kriz en az bizi etkileyecek. Teğet geçmek demek etkilemeyecek değildir, bir sürtünme payı olacak. Ama en az biz etkileneceğiz. Büyümede olumsuz bazı sonuçlar ortaya çıkardı. Ama Türkiye'de bugün geçmiş dönemlerle kıyaslanmayacak kadar güven ve istikrar var" dedi.