Tefecinin yerini Denizbank aldı

Denizbank Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk, tarımsal krediler ile "çiftçiyi tefecinin elinden kurtardıklarını" iddia etti.

soL (HABER MERKEZİ) Denizbank Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk, Denizbank'ın, verdiği tarımsal krediler ile "çiftçiyi tefecinin elinden kurtardığını" iddia etti.

Tarım sektöründe kendilerinden kredi alan çiftçi sayısının 200 bine ulaştığını belirten Ertürk, yıl sonuna kadar toplam 300 bin tarımsal kredi vermeyi hedeflediklerini belirtti. 2008 yılının başından temmuz ayının sonuna kadar 1 milyar YTL ivarında kredi kullandırdıklarını söyleyen Ertürk, böylelikle sene sonu hedefine ilk yedi ayda ulaşmış olduklarını dile getirdi.

Ertürk, "çiftçilerden işadamı ve işletme gibi düşünmelerini istediklerini" belirtti ve çiftçilere komşu arazileri alarak topraklarını büyütebilmeleri için tarla alım kredisi sağlıyor olduklarını dile getirdi.

Ertürk ayrıca, kendilerinden borç alan bazı çiftçilerin, emeğin daha ucuz olduğu Türk cumhuriyetlerinde yatırım yapmaya başladıklarını kaydetti.