TEDAŞ taşınmazları özelleştirme kapsamında

TEDAŞ'a bağlı taşınmazlar şirketten bağımsız olarak özelleştirilecek. Buna göre TEDAŞ'a bağlı 14 taşınmazın satışı 22-23 Ekim 2008 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Daha önce de TEDAŞ'a bağlı elektrik dağıtım bölgeleri özelleştirilmişti.

soL (HABER MERKEZ) Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş (TEDAŞ) Genel Müdürlüğüne ait 14 taşınmaz, şirketten ayrı olarak satış yöntemiyle özelleştirilecek.Daha önce de TEDAŞ'a bağlı elektrik dağıtım bölgeleri özelleştirilirken, Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlanan ilana göre, Ayedaş (İstanbul), Boğaziçi (İstanbul), Yeşilırmak (Amasya), Toroslar (Adana), Toroslar (Hatay), Toroslar (Osmaniye) şirketlerine ait, aralarında ahşap ev, arsa, transformatör ve tarlanın da bulunduğu 14 taşınmaz çeşitli hisse oranlarıyla özelleştirilecek.

Söz konusu gayrimenkullerin satışı, ''kapalı teklif usulü'' ile 22 ve 23 Ekim 2008 tarihlerinde saat 14.00'te TEDAŞ Genel Müdürlüğünde yapılacak. Gazetede yapılan açıklamaya göre " Kamu yararı görülmesi halinde ihale, pazarlık ya da açık artırma usulüyle sonuçlandırılabilecek." Taşınmazların birden fazlası için teklif vermek isteyenler, tekliflerini ayrı ayrı verecekler.

Taşınmazlarla ilgili ihale şartnamesi, taşınmazların bulunduğu İl Müdürlükleri ile TEDAŞ Genel Müdürlüğü Emlak ve İnşaat Dairesi Başkanlığı Emlak Müdürlüğünden 50 YTL karşılığında temin edilebilecek.