Su faturası İZSU çalışanlarına kesildi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, “İzmirliler arsenikli su içiyor” iddiasıyla gündeme gelen “arsenikli su” tartışmasının faturası İZSU çalışanlarına kesildi.

soL (İzmir) Arsenikli suyun, şehir suyuna yüksek oranda karışması sonucunda İzmir'de patlak veren su krizi daha önce yetkililerin yaptıkları açıklamalar sonucunda "yeni bir özelleştirme politikası mı kapıda" sorusunu akıllara getirmişti. Yetkililerin son yaptıkları "İZSU'da yetişmiş ve kaliteli arkadaşlar çalışmıyor, o yüzden böyle bir sorun çıktı" açıklaması ise kendi beceriksizliklerinin faturasını İZSU çalışanlarına keseceklerinin göstergesi oldu.

Arsenikli su tartışmaları geçtiğimiz aylarda AKP ve CHP'li belediyelerin yerel seçim politikaları ve belediyelerin planlama konusundaki yetersizlikleri üzerinden farklı bir boyut kazanmıştı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara'daki arsenikli su kullanımına karşı ne yapılacağını açıklamaktansa bunu siyasi bir koz olarak kullanmayı tercih etmiş, İzmir'deki arsenikli su kullanımını gündeme getirmişti. Gökçek ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun birbirlerine rest çekmesi ile belediyeler arası atışma gündemi halini alan arsenikli su tartışmaları sonucunda İzmir de halk şehir suyunu içmemeye ve yemeklerde kullanmamaya başlamıştı.

Biz yapmadık, "beceriksiz" çalışanlarımız yaptı
Yaşanan tüm tartışma ve restleşmelerden sonra arsenikli suyun faturası İZSU çalışanlarına kesildi. Öyle ki İZSU'da bir kısmının görevden alınması ile toplam 12 çalışanın görev yeri değişti, bazı müdürler düz memur yapılırken kimi memurlar da süresiz izne çıkarıldı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Burhan Özfatura, belediyenin başarısının veya başarısızlığının ekibinin kalitesine bağlı olduğunu hatırlatarak, "Bundan sonra İZSU'da yetişmiş ve kaliteli arkadaşlar göreve gelir, başkanın yüzünü akeder" dedi.

Konu ile ilgili Büyükşehir Belediyesi'nin bir etkisi olmadığının altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Üç, üçbuçuk aydır İZSU bürokratlarıyla yoğun çalışmalar yaptık. Bu süreçte bazı görev değişikliklerinin uygun olacağını düşündüm. Bu değişiklik, daha verimli bir çalışmayı beraberinde getirecektir" dedi.