'Su akar Türk yapar'

Önceki gün "İstikbal derinliklerdedir" diyerek yer altı zenginliklerini özelleştireceklerini ifade eden Bakan Güler, bu kez ''Su akarken biz bakmayacağız. 'Su akar Türk bakar' sözünü, 'Su akar Türk yapar' sözüne dönüştürdüğünü söyledi.

soL (HABER MERKEZİ) Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Tokat'ta gazetecilere yaptığı açıklamada, enerji alanındaki yatırımlara dair bilgi vermeyi sürdürdü. Önceki gün Sivas'ta,"İstikbal derinliklerdedir" diyerek yer altı zenginliklerini özelleştireceklerini ifade eden Güler, bu kez ''Su akarken biz bakmayacağız. 'Su akar Türk bakar' sözünü, 'Su akar Türk yapar' sözüne dönüştürdüğünü söyledi.

Bir gazetecinin ''Erbaa HES Projesi'ne Erbaa ve Niksar ziraat odalarının tavrı olduğunu, bu konudaki görüşlerini'' sorması üzerine Bakan Güler, projenin yenilenebilir ve çevre dostu olduğunu savundu. Güler, Türkiye genelinde 1600 projenin devam ettiğini de sözlerine ekledi. "Su artık petrolden daha önemli. Biz bu küresel ısınmayla beraber suya çok önem veriyoruz. Başlattığımız çalışmaları da sürekli bir şekilde bitireceğiz'' şeklinde konuştu.

Bayrağı dalgalandıran rüzgarı da ...
Türkiye'nin rüzgar, güneş ve jeotermal haritalarını çıkardıklarını ifade eden Güler, ''Bakın Tokat Kalesi'nde şu anda bayrak dalgalanıyor. O bayrağı dalgalandıran rüzgar tribünü de döndürür. Tribünü de döndürürse oradan elektrikte üretiriz'' dedi.