Şimdi de denizde ‘dolandıracak’

Yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarını kâr payı yalanıyla kandırıp dolandıran ve paraları şirketine aktaran ‘Jet Fadıl’ lakaplı Fadıl Akgündüz, özelleştirilen İDO’nun deniz taksilerini satın aldı.

Adı birçok yolsuzluk ve dolandırıcılık işine bulaşmış olan Fadıl Akgündüz, özelleştirilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İDO’nun kontrolünde olan Teknomar Denizcilik tarafından işletilen Deniz Taksi’yi satın aldı. Deniz Taksi adını değiştirip Capea yapan Fadıl Akgündüz, kısa zaman içinde hedefinin bin Deniz Taksiyi hizmete geçirip İstanbul trafiğini rahatlatmak olduğunu söyledi. Şirketin toplam değeri açıklanmazken Fadıl Akgündüz’ün 1,5 milyon dolara Deniz Taksi'yi aldığı açıklandı.

Boğaz güvenliği de tehlikede!
Fadıl Akkündüz'ün İstanbul açıklarında sefer yapan Deniz Taksi'yi satın alması, işin rant boyutu dışında güvenlik açısından da soru işaretleri yarattı. Sicili oldukça kabarık olan ve sayısız dolandırıcılık dosyası bulunan 'Jet Fadıl'ın Deniz Taksi için gerekli güvenlik önlemlerini uygulattırması da oldukça şüpheli.

O bir 'proje insanı'!
Kendisini her fırsatta proje insanı olarak tanıtan Jetpa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Akgündüz, yaptığı projelerdeki dolandırıcılık iddiaları ve yarım kalmış işleriyle tanınıyor. 1998 yılından beri üreteceğini söylediği İmza marka otomobili gündemden düşmeyen Jet Fadıl, bunun için topladığı ciddi miktardaki parayı da kendi holdingine aktarmıştı. Konuyla ilgili yargılanan Akgündüz, zaman aşımı dolayısıyla hakkında istenen 494 ile 1235 yıl ağır hapis cezasından 150 bin TL kefaletle kurtulmuştu.

Milletvekili de seçilmişti
2002 yılında yapılan Genel Seçimlerde Milletvekili seçilen ve o döneme kadar hakkındaki iddialar yüzünden Türkiye’ye dönmeyen Akgündüz, Tayyip Erdoğan’a milletvekilliği açan seçimlerin iptali sonucunda kısa süreli de olsa hapishanenin yolunu tutmuştu.

Ekonomik cihat yaptım
Yaptığı işleri ekonomik cihat olarak adlandıran Akgündüz, Almanya’da vatandaşlardan topladığı parayı şirketine aktarıp şirketi de ortağı olan Sacit Duran’a borçlu olarak gösterip dolandırıcılık yapmıştı. Kar payı olan yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarına gönderdiği mektupta ise Akgündüz, Hz. Muhammed’in gösterdiği yolda bir ekonomik cihat yaptığını söylemişti.

10 milyon frank topladı, şirkete aktardı
Fadıl Akgündüz yaptığı projelerin neredeyse tamamında davalık oldu. Jetpa Holding 1998’de Ankara’da Jetkent 3 adı verilen bir site inşa etti. Evlerin 2001’de verileceğini taahhüt etti. Ancak evler hala yok. Gerekçe ise ihtiyadi tedbir uygulanması. Bu konuda mağdur olan birçok vatandaşın açtığı dava sonuç vermedi. Yine Beylikdüzü’nde Fadıl Akgündüz’e ait Jetpa konutlarından alan vatandaşların mallarına da el konulmuştu. Fadıl Akgündüz’ün meşhur yurt dışı dolandırıcılığında ise Yaklaşık 661 kişiden 10 milyon 675 bin mark ve 51 milyar 146 milyon TL topladığı ortaya çıkmıştı.

(soL - Haber Merkezi)