Piyasalarda Erdoğan çöküşü

Sabah saatlerinde Zafer Çağlayan ve Muammer Güler'in istifasını olumlu karşılayan piyasalar, öğleden sonra Erdoğan Bayraktar'ın itiraflarıyla sarsıldı. Dolar dakikalar içinde 3 kuruş yükseldi, borsa 3 bin puanın üzerinde düştü.

(soL-Ekonomi) 17 Aralık’ta başlayan yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının ardından gelen istifalar, piyasalarda deprem etkisi yarattı.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve İçişleri Bakanı Muammer Güler'in istifalarını olumlu fiyatlandıran piyasalara, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'dan gelen itiraflara sert bir cevap verdi. Erdoğan Bayraktar'ın açıklamasının ardından borsa hızla 3 bin puanın üstünde düşüş kaydetti ve 69 bin 793 puandan 66 bin 632 puana geriledi. Dolar da ilk iki bakanın istifasının olumlu yorumlanmasının ardından 2 lira 6 kuruşa inerken, Bakan Bayraktar'ın istifa açıklamasında yargıya taşınan yolsuzlukların sorumluluğunun Başbakan Erdoğan'a ait olduğunu belirtmesiyle 2 lira 9 kuruşa sıçradı.

Doların fiyatı dakikalar içinde 3 kuruş artarak rekor seviye olan 2,0989 liraya yaklaştı. AKP'nin sıcak para akışına ve dışarıya bağımlı bıraktığı Türkiye ekonomisinde, yolsuzluk ve rüşvet üzerinden yürüyen tartışmalarla bir yukarı bir aşağı hareketlilik sergileyen piyasaların, iddiaların ucu Başbakan Erdoğan'a dokununca daha fazla iyimserlik taşıyamadığı görüldü.

BİST 100 Endeksi günü yüzde 4,20 değer kaybıyla kapattı.