ÖİB Göztepe'deki arsayı da satıyor

ÖİB İstanbul Göztepe'deki kamu kuruluşlarına ait arsaları satışa çıkarma hazırlığında. DMO ve karayollarına ait arsaların rezidans ve ticari alan olarak kullanılması planlanıyor.

soL (HABER MERKEZİ) Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB) , İstanbul Göztepe'deki kamu kuruluşlarının arsalarını satışa çıkarmak için hazırlık yaptığı bildiriliyor. Satışa çıkarılması planlanan yerde Üsküdar ile Kadıköy'ü ayıran E-5 karayolunun iki yanında Devlet Malzeme Ofisi (DMO) ve karayollarına ait tesisler bulunuyor.

ÖİB, ilk olarak bölgede DMO'ya ait olan 25 bin metrekarelik arsayı satmak için hazırlık yaparken artan ilgi karşısında diğer arsaların satışını da gündeme getirdi.

E-5 karayolunun iki tarafında DMO ve karayollarına ait arsaların tümü satış kapsamında olurken, arsaların bir kalemde satılması planlanıyor. Arsanın toplam büyüklüğü 308 bin metrekare.

ÖİB, arsanın imar çalışmalarını sürdürürken arsanın rezidans, ticari alan olarak kullanılabileceği belirtiliyor. Yıl sonuna kadar arsanın satılması için gerekli çalışmalara hız verildi.