MÜSİAD, sağlıkta "özel"i seviyor.

MÜSİAD, Danıştay’ın özel hastanelerde sağlık hizmet bedelinin en fazla yüzde 30'una kadar ek ücret alınabileceği yönünde verdiği kararın, değiştirilmesi gerektiğini savundu.

soL (HABER MERKEZİ) Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sağlık Sektör Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Hakan Bahadır, Özel Hastaneler Derneği'nin başvurusu sonucu, Danıştay'ın özel hastanelerde sağlık hizmet bedelinin en fazla yüzde 30'una kadar ek ücret alınabileceği yönünde verdiği kararın, özel hastaneleri maddi sıkıntıya sokacağını, hizmet alamayacak olan hastaları da mağdur edeceğini söyledi.

Bahadır, katkı payının yüzde 70 olarak belirlenmesi gerektiğini savunarak, "özel hastanelerin de birer işletme olduğunu unutmamız gerekir. İşletmesini ayakta tutmak isteyen hastanelerde, hastalara sunduğu hizmetlerde, elde olmayan nedenlerden dolayı, kalite kaybı olabilir. Hastalardan alınacak farkın yüzde 70 olarak düzenlenmesi ile kaliteli hizmetin devam etmesi, sağlık sektörünün ayakta kalması ve vatandaşlarımızın mağdur olmaması sağlanabilir." dedi.

Bahadır'ın bu sözleri, sağlıkta özelleştirme uygulamalarının mantığını göstermesi açısından ibret verici bulundu.